Elfogyott Putyin türelme: 755 amerikai diplomatát tiltott ki Oroszországból – válaszul a washingtoni szankciókra

Putyin az amerikai kongresszus által elfogadott Oroszország elleni szankciókra válaszolt a lépéssel.

Hétszázötvenöt amerikai külügyminisztériumi alkalmazottnak kell távoznia Oroszországból Moszkva azon döntésének értelmében, hogy 455 főre kell csökkenteni az oroszországi amerikai nagykövetség és konzulátusok létszámát – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap.

Helyi idő szerint péntek este derült ki, hogy Donald Trump aláírja azt az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciókat tartalmazó törvénycsomagot, amelyet a demokraták és republikánusok is elsöprő arányban támogattak.

Moszkva pénteken már közölte, hogy az Egyesült Államokban dolgozó orosz külügyi alkalmazottak létszámával egyenlőre kell csökkenteni az amerikaiakét szeptember 1-ig, de Vlagyimir Putyin csak vasárnap jelentette be, hogy 755 amerikai diplomatának kell távoznia  Oroszországból.

Az elnök egy tévéinterjúban arról beszélt, hogy elfogyott Oroszország türelme az Egyesült Államokkal való kapcsolat javulására várva.

Hírdetés

"Elég sokáig vártunk arra, hogy majd történik valamilyen pozitív változás, reménykedtünk abban, hogy valahogy változik a helyzet, de úgy tűnik, ha lesz változás, az nem mostanában lesz" – idézte Putyin szavait a New York Times.

(HVG – MTI nyomán)

Előzmények:

Trump aláírja az újabb szankciós törvénycsomagot és egyben elnöki hatalmának korlátozását, bár azt nem mondta, hogy mikor

Trumppal szemben: a szenátus is elsöprő többséggel szavazta meg az újabb szankciós törvénycsomagot


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »