Elfogy Borsod megye, Orbán bíróság elé állhat, a hosszú kések éjszakája – viszlát, 2015

Elfogy Borsod megye, Orbán bíróság elé állhat, a hosszú kések éjszakája – viszlát, 2015

Decemberre már nagyrész feledésbe merült a párizsi terrortámadások okozta sokk. A menekültáradat is messze elkerülte Magyarországot. Volt olyan nap, amikor egyetlen migráns sem próbálkozott illegális módon bejutni az ország területére. De ezért így is bőven akadt olyan, amiről lehetett írni: Ákos a nőkről mondott véleményével gyakorlatilag felrobbantotta a magyar internetet. Kiderült, hogy a magyar válogatott mely három csapattal került egy csoportba a franciaországi labdarúgó Eb-én. Az Anonymous mellett pedig Pierre Woodman is üzent Orbán Viktornak. Ezek voltak az idei december legfontosabb hírei.

Akit érdekelnek a korábbi hónapok összefoglalói, itt olvashatja őket: januárfebruármárciusáprilismájusjúniusjúlius,augusztusszeptemberoktóbernovember. Az év bűnügyeiről ITT olvashat, a budapesti híradót pedig ITT tekintheti át. A terrorizmusról írt éves összefoglalónkat pedig ITT találja.

Borsod megye társadalma romokban

Meglehetősen sokkoló hírrel indult az év utolsó hónapja. Ugyanis vészjósló demográfiai adatokat közölt a KSH: az elmúlt 15 évben közel 100 ezer ember tűnt el a Borsod megyéből, miközben az ott megszülető gyermekek fele halmozottan hátrányos helyzetű, annak ellenére, hogy szüleik kiemelten kedvezményezettek, köszönhetően a segélyeknek, a sehova nem vezető felzárkóztató programoknak és a hatóságok által lezseren elnézett bűnelkövetéseiknek.

Washington szerint „egyenlőséget és szabadságot”hozott Erdély elszakítása

John Kerry amerikai külügyminiszter meleg szavakkal gratulált Romániának az „Egyesülés Napján”, vagyis Erdély elszakításának évfordulóján, és egyben a románok nagy nemzeti ünnepén. Szerinte ezzel egy „egységes és demokratikus” államot hoztak létre. Erről majd azért hazafelé menet megkérdezhette volna az erdélyi magyarokat is.

A francia rendőr nem gatyázik

Még november végén hatalmas botrány kerekedett annak a magyar kamionsofőrnek az esetéből, akinél elszakadt a cérna, miután Calaisban naponta migránsok kapaszkodtak fel a rakterébe, feltépték a ponyváját, elállták előtte az utat, és megdobálták. A férfi ezek után ráhúzta kamionja kormányát az úton kóricáló migránsokra. December első napján egy újabb videó járta be a magyar médiát. Ezen egy francia motoros rendőr tette ugyanezt.

Végre megtudhattuk, hogy miért utálják a magyarok a románokat

Egy „neves” román professzor osztotta meg erről veretes gondolatait. Tehát, ha eddig nem tudta, miért nem kedvelik a magyarok a románokat, akkor most végre választ kaphat erre a fontos kérdésre. Amúgy talán nem is azzal van a legnagyobb baj, amit Cristian Troncota mondott, mindenkinek szíve joga hülyeségeket beszélni. Hanem sokkal inkább az, hogy ez az ember Romániában professzor lehet…

Vidáman énekelt a gyerekeknek a Mikulás, majd megjött a NAV

A Nemzeti Adó és Vámhivatal ökle egy nemzetgazdasági szempontból szerfelett fontos területen csapott oda. Nem! Nem a milliárdos áfacsalókra, vagy olajszőkítőkre, hanem a gyerekeknek feketén nótázgató Mikulásra sújtottak le.

Hírdetés

Végre kint vagyunk az Eb-én!

A magyar futballszurkolók többsége nagy izgalommal várta, hogy vajon melyik nemzetek legjobbjaival kerül majd egy csoportba a 44 év után, a labdarúgó Eb-re kvalifikáló magyar válogatott. Azért valahol Fortuna kegyes volt hozzánk. Portugáliával, Izlanddal és Ausztriával fogunk majd megmérkőzni a csoportkörben. Persze mindegyik nagyon nehéz ellenfél, de lehetett volna sokkal rosszabb is. Azonban történt más is a hazai labdarúgás táján. Decemberben rendezték a Ferencváros – Újpest derbit, amit a lila-fehér csapat nyert 1-0-ra.

Ákos is bombát robbantott

December közepén aztán robbant az „Ákos bomba”. Az ismert haza előadóművész az Echo tévének adott interjújában beszélt a nők szerepéről. A riporter arra a kérdésre, hogy mi a dolguk a nőknek, Ákos így felelt: „Mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni, anyának lenni.” Ez a mondat pedig teljesen kicsapta a biztosítékot liberális körökben. A témában az alfahir.hu főszerkesztője, Magvasi Adrián is kifejtette véleményét. Aztán a Telekom emelte a licitet, az interjúban elhangozottakra hivatkozva szerződést bontottak Ákossal. A kormány pedig az énekes védelmében ráemelt, és bejelentették: az összes kormányzati szerződést felmondják a Telekommal. Végül azonban csak a mobilinternet előfizetéseket mondták le.

Búcsúzóul belerúgtak a határt védő rendőrökbe

A Belügyminisztérium nem mulasztotta el az év végén megköszöni a határon szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját. Számos egyenruhásnak kedveskedtek egy szép kis levélkével, amiben az ünnepek előtt visszakövetelték a szerintük jogosulatlanul kifizetett túlórapénzt.

Orbán hamarosan bíróság elé állhat?

Az év utolsó parlamenti ülése is tartogatott izgalmakat. Vona Gábor, Orbán Viktornak feltett azonnali kérdésében azt javasolta, állítsanak fel két vizsgálóbizottságot: egyiket a Jobbik orosz kapcsolatainak, támogatásának, a másikat az Orbán környezetében lévő emberek meggazdagodásának kivizsgálására.

A Jobbik elnöke már korábban is szerette volna ezt kérni a miniszterelnöktől, de Orbán akkor a függöny mögé bújt. Az utolsó parlamenti ülésen azonban válaszolt. A kérést elutasította, majd azt mondta: a Jobbik tele van bűnözőkkel és egy bűnözők által támogatott, kitartott párt.

A legnagyobb ellenzéki párt pedig a legfőbb ügyészhez fordult.

Székely „terroristák”

Az év utolsó hónapjában megtudhattuk azt is, hogy Székelyföld a terrorizmus fellegvára. Előbb a kézdivásárhelyi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét csukták le a román hatóságok, a hónap végén követte őt a szervezet erdélyi vezetője is. Azzal vádolják őket, hogy petárdákkal(!) terrorcselekményt akartak elkövetni dcember elsején. Az abszurd vádakon a románok egy része is hangosan röhög. A meghurcolt fiúknak azonban nincs oka a nevetésre: mindkettőjüket 30 napra bevarrták előzetesbe.

Az Anonymous és Pierre Woodman is üzent Orbánnak

Daily News Hungary angol nyelvű hírportál számolt be arról, hogy december 23-án az Anonymous hackercsoport feltöltött a YouTube-ra egy videót, amelyben Magyarországnak és kormányának üzentek. Állításuk szerint több éve figyelik a magyar kormányt, és nem tetszik nekik, hogy diktatúrává változtatják az országot. Pierre Woodman lapunknak adott interjújában amellett, hogy üzent Orbán Viktornak, azt mondta: Tíz-húsz év múlva ugyanaz lesz a helyzet Magyarországon, mint Franciaországban, ez a viszonylag nyugodt ország belesüllyed az erőszakba.

Hosszú kések éjszakája és az ifjú Renátó esete

Az év utolsó napjai bővelkedtek a döbbenetes bűnügyekben. Az ifjú, Renátó késsel rabolt magának mobiltelefont. Míg V. Krisztián szintén késsel szúrt arcon egy civil ruhás rendőrt Budapesten. Szerencsére az újévet már mind a ketten a rácsok mögött köszöntik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »