Elfogtak egy férfit a szerepi mérgezés miatt

Elfogtak egy férfit a szerepi mérgezés miatt

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől többen kórházba kerültek – írja a Police.hu.

A rendőrség felidézi: az országos mentőszolgálat csütörtökön három óra körül értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy Szerepről három embert mérgezés gyanújával vittek kórházba. A gyanú szerint a 20 éves férfi, 16 éves fiú és 18 éves lány ugyanolyan mérgező italt fogyasztott, amelytől rosszul lettek. A mentőszolgálat munkatársai Szerepről és Debrecenből később további 18 személyt szállítottak kórházba, akiknél szintén felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen összetételű, mérgező folyadékból fogyasztottak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, és számos helyszínen tartottak házkutatásokat, amelyek során több liter ismeretlen összetételű folyadékot, üvegeket és több millió készpénzt foglaltak le.

Hírdetés

A rendőrök azonosítottak egy 47 éves debreceni lakost, aki a megalapozott gyanú szerint metil alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytatnak nyomozást.

A Blikk csütörtökön azt írta, szerepi lakosoktól úgy tudják, hogy házaló románok teríthették a gyilkos italt. A csempészett, zárjegy nélküli ital állítólag egy ismert gyomorkeserű volt, mérgező metil-alkohollal keverve. a mérgezett felnőttek közül ketten maradandó agykárosodást szenvedtek, a hat gyermek állapota kielégítő. Mindenkit intenzíven kezelnek – teszi hozzá a lap.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »