Elfogták az aktivistát, aki festékkel dobta meg a főügyészség épületét

Elfogták az aktivistát, aki festékkel dobta meg a főügyészség épületét

Egy szegedi civil aktivistát már szombat este előállítottak, akiről azt feltételezik, hogy a Czeglédy Csaba melletti tüntetés után rózsaszín festékkel dobta meg a Csongrád Megyei Főügyészség épületét – írja a Hvg.hu.

Hírdetés

A portál szerint a tüntetés esemény oldalán, a közösségi portálon is megjelent a fotó, amelyen már a falon a rózsaszínű festék látható. A Hvg.hu úgy tudja, mivel az ügyészség bejárata be van kamerázva, annak felvételeit is megnézhette a rendőrség, így azonosíthatták be rövid idő alatt azt a civil aktivistát, aki egyébként a városban több megmozdulást is szervezett már. Ezek a rendezvények többnyire a kerékpározással, a környezetvédelemmel voltak kapcsolatosak, de a gyanúsított azt is szóvá tette, hogy kevés a nyilvános illemhely Szegeden, valamint hajléktalanok élelemmel való ellátását is szervezte – írja a portál.

http://mno.hu/

A rendőrség rongálás vétségének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben. Az ügyben megszólalt a Legfőbb Ügyészség is, az MTI-hez eljuttatott közleményükben az igazságszolgáltatás elleni támadásnak minősítették az épület megdobását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »