Elfogták a szombathelyi sorompók rémét

Elfogták a szombathelyi sorompók rémét

Két büntetőeljárást is befejeztek a szombathelyi rendőrök olyan sofőrökkel szemben, akik a vasúti átjáró csapórúdját letörték, majd elhajtottak a helyszínről.

Az egyik sofőr a teherautójával július 8-án, egy másik, külföldi gépkocsivezető pedig autószállító trélerrel július 21-én a 86-os főút Szombathelyt elkerülő szakaszán későn észlelte a vasúti fénysorompó tilos jelzését, ezért keresztülhajtott a vasúti átjárón és járművével letörte a sorompó egyik csapórúdját. Egyikük észlelte is ezt, megállt, a letört rudat félretette, majd továbbhajtott. A másik, külföldi gépkocsivezetőt a mögötte haladó ismerőse értesítette a történtekről – írja a police.hu.

Hírdetés

A két sofőrt a rendőrök azonosították és gyanúsítottként kihallgatták. Mindketten elismerték cselekményüket. Velük szemben a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt folytatott büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a napokban az ügyészségnek.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a vasúti szerelvények féktávolsága száz méterekben mérhető, így az átjárókban bekövetkező balesetek kimenetele sokszor csak a szerencsén múlik. Ha a jelzőrendszer nem működik, megállássál kell meggyőződni arról, hogy biztosan nem érkezik szerelvény a vasúti pályán egyik irányból sem és semmi nem akadályozza az áthaladást.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »