Elfogták a láncfűrészes támadót Svájcban

Elfogták a láncfűrészes támadót Svájcban

SCHAFFHAUSEN. Svájcban elfogták a láncfûrészes támadót, aki két nappal korábban a német határ közelében fekvõ Schaffhausenben több embert megsebesített – közölték a hatóságok szerdán.

A svájci ügyészség beszámolója szerint Zürich közelében fogták el, mintegy hatvan kilométerre attól a biztosítási irodától, ahol hétfõn elõbb két embert megsebesített. A helyszínen két ember sokkot kapott, míg egy harmadik könnyebben megsérült a rendõrségi mûvelet során. A férfinél elfogásakor két felajzott számszeríj volt, illetve egy tegezként szolgáló zacskó, benne kihegyezett vesszõkkel.   

Hírdetés

Mintegy 300 rendõrt mozgósítottak a tettes õrizetbe vételre, akit korábban többször elítéltek a svájci fegyvertörvény megsértése miatt, illetve ismert volt arról, hogy mentális problémái vannak. A hatóságok elfogásához kérték a lakosság segítségét. Fényképét is nyilvánosságra hozták, amelyen egy 190 centiméter magas, kopasz, ápolatlan megjelenésû férfi volt látható. Számos bejelentés érkezett, ami végül elvezetett õrizetbe vételéhez a Zürich melletti Thalwilben. Nem tanúsított ellenállást.   

Egyelõre nem tudni, hogy a gyanúsított miért támadott meg több embert láncfûrésszel, a nyomozók ugyanakkor azt mondták, hogy a támadás összefüggésben lehet azzal, hogy a férfi ügyfele annak a biztosítónak, amelynek irodájában az incidens történt.
 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »