Elfogták a fóti rablás gyanúsítottját

Elfogták a fóti rablás gyanúsítottját

Elfogták a fóti rablás gyanúsítottját

A dunakeszi rendőrök őrizetbe vettek egy 25 éves férfit, aki a gyanú szerint kirabolt egy idős férfit, Fóton.

A nyomozás adatai szerint a 25 éves Sz. László 2019. november 2-án, 23 óra 30 óra körül, Fóton, a Tátra utcában található családi házba bement és a hálószobában található cserépkályha tűzteréből kivette a sértett által ott tárolt fémdobozt a benne található több millió forint készpénzzel, külföldi valutával, aranyékszerrel és takarékkönyvvel együtt.

Hírdetés

A sértett a férfit cselekménye közben megzavarta, erre a támadó meglökte őt, aki ennek következtében a földre esett, majd a rabló a dobozzal elmenekült a helyszínről.

Ezt követően Sz. László néhány perc elteltével visszatért a helyszínre, azonban ekkor a 75 éves sértett egy zseblámpával fejen ütötte, amire az elkövető távozott. sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

Az esetről történt bejelentést követően a dunakeszi rendőrök adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

Sz. Lászlót a rendőrök 2019. november 14-én, délután, fóti otthonában elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A férfinál tartott kutatás során a nyomozók a bűncselekményből származó készpénz egy részét, az aranyékszereket és a takarékjegyet, valamint kábítószergyanús növényi törmeléket és kábítószer fogyasztáshoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

Ellene az eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság rablás bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »