Életveszélyesen megfenyegettek a pozsonyi cigányok egy házaspárt

Életveszélyesen megfenyegettek a pozsonyi cigányok egy házaspárt

Még májusban két tizennyolc éves fiatal súlyosan bántalmazott egy ötven körüli házaspárt. Most bíróság előtt felelnek tetteikért.

Még májusban két tizennyolc éves fiatal súlyosan bántalmazott egy ötven körüli házaspárt. Most bíróság előtt felelnek tetteikért.

Ondrej Ánoši és Stanislav Grundza azt követően bántalmazták a békésen utazó házaspárt, hogy a pár férfi tagja rájuk szólt, legyenek szívesek normálisan viselkedni a buszon. A tanúvallomások szerint a fiatalok cigiztek, hangoskodtak, egyikük pedig egy vizes zoknit vágott a férfihez. A házaspár mindkét tagja könnyebb sérüléseket szenvedett, mindkettejük arcán zúzódások, bevérzések keletkeztek.

Az ügy első számú vádlottja, Ondrej Ánoši sajtóbeszámolók szerint mosolyogva érkezett a tárgyalásra, pedig, ha bűnössége bebizonyosodik, négytől tíz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. Társát kettő-négy év börtön fenyegeti.

A bíróság ma a két elkövetőt, illetve a sértett férfit hallgatta meg. Bár az eset idején közel két tucat ember tartózkodott a buszon, mire a rendőrök kiértek, csak a sértettek és a sofőr volt a helyszínen. Később aztán ketten jelentkeztek a hatóságoknál, hogy tanúskodjanak az ügyben. Ezzel kapcsolatban a hatóságok megjegyezték, a buszsofőrnek nem áll módjában visszatartania az utasokat a rendőrség kiérkezéséig.

Hírdetés

Ánoši azt vallotta, ő csak barátjának akart segíteni, amikor az vitába keveredett a sértettel. Igaz ugyan, hogy ötször megütötte őt, de csak “önvédelemből”. Az asszonyt pedig, mint mondja, csak véletlenül találta el. A bíróság jelezte a fiatalnak, hogy az elmondottak nincsenek összhangban korábbi vallomásával, de az csak annyit mondott, ez azért van így, mert aznap este, amikor a rendőrök elfogták, részeg volt.

A másik fiatal minden felelősséget barátjára hárított, Ánoši rokonait ki is kellett küldeni a teremből, miután ezt hangosan nehezményezték. Grundza vallomása szintén nem egyezik azzal, amit korábban elmondott, ő arra hivatkozik, éhes és szomjas volt az első vallomásakor.

A sértett asszony arról számolt be, hallotta, amint az egyik fiatal (elmondása szerint sötét bőrű) azt üvölti miután leszálltak a buszról, hogy “megöllek titeket”. Ez a személyleírás Grundzára illik. Az asszony azt mondja, az életveszélyes fenyegetések sokkal maradandóbb nyomot hagytak benne, mint az a néhány ütés, amelyet el kellett szenvednie.

Az eset után, ahogy erről mi is beszámoltunk, a főváros önkormányzata elrendelte, hogy az összes autóbuszt biztonsági kamerákkal szereljék fel.

sme.sk – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »