Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Balesetek helyszínén gyakran megfigyelhető jelenségről írt az autópálya-kezelő.

Az MKIF Zrt. hívta fel arra jelenségre fel az autósok figyelmét, amit fantomdugónak neveznek. A legutóbbi ilyen akkor alakult ki, amikor az M1-es autópályán két baleset is történt pénteken Hegyeshalom felé − írja a hvg.hu.

A Budapest felé tartó autósok az első balesetnél lassítani kezdtek, majd meg is álltak, hogy videózzák a történteket. Ennek következtében „fantomdugó” alakult ki, ami miatt a pálya forgalma Budapest felé egy idő után teljesen megállt.

Hírdetés

Mint megjegyezték, sokan nem gondolják át, hogy ez mennyire veszélyes lehet. Az, hogy a balesetre figyelnek, azt jelenti, hogy maguk is balesetet kockáztatnak. Ezenkívül azt sem gondolják át, hogy a helyszínen súlyos sérültek is lehetnek. Senki sem szeretné látni a saját hozzátartozóját ilyen helyzetben a közösségi médiában – hangsúlyozták a bejegyzésben. A közútkezelő kérése, hogy ne videózzanak ilyenkor az arra járók, ne bámészkodjanak, mert ez nem csak balesetveszélyes, hanem erkölcsi szempontból is aggályos.

A probléma annyira létező, hogy olyan eset is volt, amikor a hatóság is extrém módon lépett fel a bámészkodókkal szemben. Pár éve terjedt el az a németországi videó, amelyben egy sztrádabaleset helyszínét biztosító rendőr fellépése nyomán szégyellhették el magukat a balesetet videózó sofőrök. Az egyenruhás odalépett hozzájuk, és azt mondta nekik, ha tényleg halott embereket akarnak fotózni, akkor jöjjenek, rajta, szívesen odakíséri őket. A sofőrök ilyenkor valóban elszégyellték magukat, és húzódozni kezdtek attól, hogy megközelítsék a helyszínt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »