Életmódváltásra ösztönzik a fiatalokat

Életmódváltásra ösztönzik a fiatalokat

Ingyenes, az egészséges életmódot népszerűsítő programot indít Sepsiszentgyörgyön a Change Center Életmód Központ, várják olyan fiatalok jelentkezését, akiknél kialakult valamilyen, az életviteli szokásokra visszavezethető egészségügyi probléma. 

Hiánypótló, az egészséges életmódot népszerűsítő, átfogó programot indít Sepsiszentgyörgyön a Change Center Életmód Központ, partnerségben a megyeszékhely önkormányzatával, a Sepsi Adrenalin Sport Klubbal, illetve a Pro Vitam egészségügyi központtal. A 20–40 év közötti fiatalokat célzó kezdeményezés révén a hosszú távú életmódváltásra összpontosítanak, ennek érdekében egészségügyi felmérést, előadásokat és közös edzéseket is kínálnak a programhoz csatlakozóknak. Hogy miért éppen erre a korcsoportra esett a választás, arról Szőcs Enikő, az Egészséges Életmód Akadémia program koordinátora, a Change Center Életmód Központ alapítója beszélt lapunknak. Elmondta, azokat kívánják megszólítani, akik családalapítás előtt, körül vagy éppen az után vannak, mert azt tapasztalják, ezekben az években bekövetkezik egyfajta törés, kevésbé figyelünk magunkra, általában megváltoznak a prioritások, ilyenkor alakulnak ki különböző betegségek – ám mindez orvosolható. Az Egészséges Életmód Akadémia éppen emiatt az egészségügyi problémákkal küzdő fiatalokon kíván segíteni: olyan, több pillérre épülő programot kínál számukra, mely által javulnak életmódbeli szokásaik, illetve kiegyensúlyozottabb fizikai állapot érhető el. 

Hírdetés

Május 22-ig várják azon 20–40 év közötti sepsiszentgyörgyiek jelentkezését, akiknél már kialakult valamilyen, az életviteli szokásokra visszavezethető egészségügyi probléma: alultápláltság, elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi, kardiológiai vagy vízháztartási problémák, nemzési nehézségek, metabolikus zavarok. A mintegy 50 résztvevő kiválasztásánál figyelembe veszik az érintettek gazdasági helyzetét és környezetét is, hogy tényleg azoknak nyújthassanak segítséget, akiknek arra a legnagyobb szükségük van – ismertette Szőcs Enikő. Nagyon sok tevékenységgel várják a jelentkezőket, előadások, megbeszélések mellett életvitel-elemzést tartanak, ugyanakkor felmérést készítenek a résztvevőkkel, hogy kiderüljön, melyek a gyengeségeik, betegségeik, milyen a fizikai kapacitásuk és tartásuk. Beiktatnak továbbá egy átfogó vérvizsgát, kardiológiai kivizsgálást, szükség esetén más orvosi elemzést is. Közös edzéseket és rehabilitációs foglalkozásokat is tartanak, a táplálkozás kapcsán pedig további felmérést végeznek, elő­adásokat, műhelymunkákat szerveznek, emellett része a programnak a stresszmenedzsment is. Annak érdekében, hogy a résztvevők életmódja javuljon és hosszú távon is fenntartható legyen, a program végén ötéves tervet készítenek számukra, mely segítségükre lesz a célok elérésében. Szőcs Enikő kiemelte, nem diétákat népszerűsítenek vagy csodatermékeket értékesítenek, fő célkitűzésük az, hogy rávezessék a résztvevőket az egészséges életvitel alapelveire, segítsék őket egészségük megőrzésében.

A program időtartama öt hónap, a részvétel ingyenes. Az érdeklődők a Change Center Életmód Központ Facebook-oldalán elérhető linken (Egészséges Életmód Akadémia Facebook-esemény) jelentkezhetnek, további tudnivalók a [email protected] e-mail-címen vagy a 0720 538 337-es telefonszámon igényelhetők (Szőcs Enikő). 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »