Életminőségjavító tanácsok: „Ozirisz fája”

Életminőségjavító tanácsok: „Ozirisz fája”

Nem tudok kivetkőzni a bőrömből és nem is akarok. Szóval, spirituális életszemléletemhez passzoló címet választottam, de mindjárt le is leplezem „Ozirisz fáját”, ugyanis életminőségjavító rovatomban ezúttal a borostyánról lesz szó. Stílszerűen választottam ezt, hiszen a 2018-as esztendő spirituális szempontból Ozirisz éve. 

Már az ókori Egyiptomban is ismerték a vadborostyánt – Ozirisz fájaként tartották számon. A görögök tisztában voltak azzal, hogy a borostyán kettős arcú: vannak gyógyhatásai, ugyanakkor mérgező is lehet.

 

A Hedera helix, vagyis a közönséges borostyán nem csak Európában, hanem Délnyugat-Ázsiában is honos. Mindenki találkozhatott már vele, mivel mindenre felkúszik, amit ér, illetve képes talajtakaróvá is válni ez az örökzöld cserje.

 

A friss levelét szokás felhasználni. De mire és hogyan?

 

Hatóanyai közül kiemelném a flavonoidokat, a fahéjsav-származékokat és a triterpén-szaponinokat.

 

Miben lehet a borostyán a segítségünkre?

 

Antibakteriális hatással bír.Bőrviszketés és orbánc ellen is bevált. (Valaha még a rühesség – atkafertőzés – esetén is.)Fájdalomcsillapító. pl: idegi fájdalmakra és reumára hat jótékonyanGombaűző.Görcsoldó: Oldja az izomgörcsöket, így jó a mozgásszervi gondokra.Gyulladáscsökkentő (külsőleg). Pl.: ínhüvelygyulladásra.Nyákoldó és köptető hatású – így jó a felső légúti hurutokra, asztmára, köhögésre.Tágítja az ereket.

 

Nota bene: Főként külsőleg alkalmazandó, de létezik teája is. Utóbbinál különösen figyelni kell az ellenjavallatokra, melyekről mindig tájékozódjunk előre szakembertől. A fokozott allergiaveszélyre is felhívom a figyelmet, mert ez is benn van a pakliban.

A hagyományos vagy népi gyógyászatban is felhasználják gyógynövényként többek között a tyúkszem kiirtására.

 

Egyik gyakori alkalmazási módja a borogatás:

Hírdetés

 

Ehhez általában a borostyánlevelet szokták vízzel felfőzni. Utána a levelet át szokták törni és így kerül bele a meleg borogatásba, amit idegi, ízületi, izommal kapcsolatos vagy légúti problémák esetén javallanak.

 

Akit jobban érdekel a téma, mindenképpen javasolom, hogy olvasson utána és tudjon meg többet róla.

Alkalmazása mindig csak saját felelősségre ajánlott. Ahogy mondani szokás: Használatáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nem árt, ha az orvos szakirányú természetgyógyász is!

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Életminőségjavító tanácsok: „Ozirisz fája” appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »