Élesen bírálta az uniós menekültügyi rendszert az osztrák belügyminiszter

Élesen bírálta az uniós menekültügyi rendszert és az unió vezetését is az osztrák belügyminiszter egy interjúban. Herbert Kickl azt mondta, a jelenlegi brüsszeli bevándorlási szabályok tették lehetővé az újabb migránsgyilkosságot. Egy Ausztriából kiutasított török férfi egy konyhakéssel szabályosan kivégezte azt a hivatali alkalmazottat, aki annak idején kitoloncoltatta. Az osztrák belügyminiszter abban bízik, hogy az Európai Parlamenti választások változást hoznak az uniós erőviszonyokban és a menekültügyi politikában is – közölte az M1 Híradó.

„Belügyminiszterként az a kötelességem, hogy a saját nemzetem tagjainak biztonságát és védelmét szavatoljam, nem pedig a világ minden tájáról idesereglett bűnöző söpredékét, akik a menedékjog leple alatt akarnak beszivárogni az országba” – fakadt ki az osztrák belügyminiszter egy interjúban, élesen bírálva az uniós menekültügyi rendszert és az unió vezetését is.

Herbert Kickl szerint a jelenlegi brüsszeli bevándorlási szabályok tették lehetővé az újabb migránsgyilkosságot. Egy korábban bűnöző életmódja miatt Ausztriából kiutasított török férfi nemrég menedékkérőként visszatért az országba, majd szerdán bosszúból egy konyhakéssel szabályosan kivégezte azt a hivatali alkalmazottat, aki annak idején kitoloncoltatta. A 34 éves férfi előzetes letartóztatását most rendelték el – hangzott el az M1 Híradóban.

Az osztrák belügyminiszter úgy véli, teljesen elfogadhatatlan, hogy egy ország a saját polgárai védelmében kiutasít egy külföldi bűnözőt, de ezt a döntést az uniós menekültügyi szabályok felülírhatják.

Hírdetés

A brutális gyilkosság a Voralberg tartománybeli Dornbirnban történt. A helyieket sokkolta az eset. A tartományi vezető szerint nem lehet elvárni az emberektől, hogy bízzanak a védelmüket szavatolni hivatott rendszerben, ha annak kiskapuit a bűnözők bármikor kihasználhatják.

A menedékjogi rendszert egyesek szégyentelenül kihasználják és ez a mostani esetből teljesen világosan látszik – mondta el Markus Wallner tartományi vezető. Szerinte a török férfinak semmi keresnivalója nem volt a schengeni egyezmény területén, mert ki volt tiltva. Mint mondta, a bűnlajstroma elképesztő, mégis beszökött az országba és elindult a menedékjogi eljárás, ami lehetővé teszi, hogy szabadon mozoghasson az ország területén. Hangsúlyozta, eljött a pillanat, amikor át kell gondolni a törvényi szabályozást és uniós szinten át kell alakítani.

Az osztrák belügyi államtitkár szerint is rosszak a közösségi jogszabályok. Igenis különbséget kell tenni azok között, akik bűnözők, akiket már kiutasítottak egy tagállam vagy az egész unió területéről, és azok között, akik valóban jogosan kérnek menedéket és védelmet – mondta a politikus.

Az osztrák belügyminiszter szerint ugyanakkor a jelenlegi brüsszeli vezetéstől hiába várják el a tagállamok és az uniós polgárok, hogy megvédjék őket. Herbert Kickl úgy fogalmazott, megdöbbentő, hogy az Európai Bizottság tagjait mennyire nem foglalkoztatja mindez. Úgy véli, minden lelkiismeretfurdalás nélkül állítható, „a bizottságban helyet foglalók valójában egy politikai moralizáló klub tagjai”, akik mindent elkövetnek azért, hogy a bűnözőknek több jog és több védelem járjon, mint az áldozatoknak.

Herbert Kickl hozzátette, reméli, hogy a közelgő Európai Parlamenti választások változást hoznak az európai erőviszonyokban, ezen keresztül pedig az uniós menekültügyi politikában is – közölte az M1 Híradója.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »