Éles Elméjűék magabiztosan jelezték, hogy az Egyesült Államok és vazallusai vereségre vannak ítélve

Éles Elméjűék magabiztosan jelezték, hogy az Egyesült Államok és vazallusai vereségre vannak ítélve

Kardcsörtetéssel ünnepelte alapításának 69. évfordulóját Észak-Korea szombaton, a phenjani rezsim szócsövének számító Rodong Szinmun napilap címlapján „legyőzhetetlen atomhatalomként” emlegette az országot, amely atom- és hidrogénbombát, valamint interkontinentális ballisztikus rakétát fejlesztett ki az utóbbi években.

Az újság figyelmeztette az Egyesült Államokat és „vazallusait”, hogy az új fegyvereknek köszönhetően vereségre vannak ítélve.

A Rodong Szinmum egy másik kommentárban Donald Trump amerikai elnököt és az új ENSZ-szankciókat ostorozta, azzal fenyegetve, hogy „amíg az Egyesült Államok ellenséges tevékenységet folytat, addig folyamatosan kapja a nagyobb és kisebb ajándékokat”.

Az Egyesült Államok olajembargót és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető vagyonának befagyasztását helyezte kilátásba újabb büntető intézkedések keretében, hétfőre pedig összehívta a 15 tagú Biztonsági Tanácsot, hogy szavazzon a határozattervezetről. Ennek sikere a vétóhatalomnak számító Kínán és Oroszországon múlik.

Hírdetés

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség arról adott hírt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök gratuláló üzenetet küldött Kimnek a szombati évfordulón. „A két ország kapcsolatai a barátság és a kölcsönös tisztelet kiváló hagyományán alapulnak” – idézett a KCNA Putyin üzenetéből. „Meggyőződésem, hogy a kétoldalú kapcsolatok minden területre kiterjedő további fejlődése a két nép alapvető érdeke, és hozzájárul a Koreai-félsziget, illetve egész Északkelet-Ázsia biztonságának és stabilitásának megszilárdításához.”

Míg a világ többi része árgus szemekkel figyeli, hogy Phenjan újabb fegyverbemutatóval köszönti-e a jeles alkalmat, az észak-koreai állampolgárok ünneplőben járulnak egyik legfontosabb nemzeti ünnepükön országuk alapítója, Kim Ir Szen és fia, Kim Dzsong Il szobrai és portréi elé. Phenjan tavaly kísérleti atomrobbantást hajtott végre az államalapítás évfordulóján.

Eközben japán vadászgépek és amerikai bombázók szombaton közös hadgyakorlatot tartottak a Kelet-kínai-tenger felett – mondta el Onodera Icunori japán védelmi miniszter. Két F-15-ös japán vadászgép szállt fel az okinavai légitámaszpontról, hogy csatlakozzon az amerikai légierő két B-1B bombázójához, amelyek a guami bázisról érkeztek – tette hozzá.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »