Elérhetetlen a Magyar Nemzet honlapja

Elérhetetlen a Magyar Nemzet honlapja

Csütörtök délután óta elérhetetlen az mno.hu, a Magyar Nemzet hírportálja – írja a portál volt újságíróiból alakult Magyar Hang.

A címlap olykor bejön, de semmilyen cikket sem hoz be, csak egy szerverhibára utaló hibaüzenetet. A honlapon nincs semmilyen tájékoztatás arról, hogy csak valamilyen műszaki hiba miatt, ideiglenesen áll a portál, vagy döntés született a leállításáról.

A szintén a Nemzet Kft. alá tartozó Lánchíd Rádió oldalát, a lanchidradio.hu-t egyébként még a nyáron leállították.

A leállítás (ha az történt) persze annak fényében nem csoda, hogy a héten kiderült: a portált még úgy is ugyanannyian látogatják, vagy többen, mint a közpénzzel vastagon kitömött Magyar Hírlap online felületét, hogy április eleje óta nem frissül.

Hírdetés

Mint ismert, a héten egy kalap alá rendezték a közpénzből fenntartott kormánypárti médiaportfóliót. Mostantól a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, vagyis Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet G-napon távozott főszerkesztője a feje a kormányzati médiának.

Tovább bővült Mészáros Lőrinc médiabirodalma, de az egészet elajándékozza

További jelentős akvizíciókat hajtott végre a médiapiacon a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt., miután a társaság megvásárolta a Magyar Idők kiadóját, és közvetett tulajdonába került a Lapcom, az Inform Média, valamint a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó vállalat – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Az mno.hu-ra ugyan nem kerültek ki friss cikkek az áprilisi megszünetés óta, de archívumként működött, kereshetőek is voltak a cikkei, melyek a 2000-es évek eleje óta gyűltek. Ha lekapcsolják, a Magyar Nemzet egykori munkatársainak (így a Magyar Hang újságíróinak is) írásai online elérhetetlenek lesznek (kivéve bizonyos webes archiváló oldalakat) – írja a lap.

Mint ismert, a héten a Hír Tv online oldalán karanténba helyezték a 2015. február 6. és 2018. augusztus 1., vagyis a G-nap és a fideszes visszavétel közötti híreket és műsorokat. Viszont nem töröltek cikkeket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »