*elenszkijék *égső megoldása: az ukrán parlament betiltotta a Z és V betűket

*elenszkijék *égső megoldása: az ukrán parlament betiltotta a Z és V betűket

Az ukrán parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely betiltja az orosz invázió szimbólumait, köztük a Z és V betűket tartalmazókat – írta meg a BBC, melyet a Mandiner szemlézett.

Jaroszlav Zheleznyak parlamenti képviselő kifejtette, hogy a dokumentum tartalmazta Zelenszkij elnök javaslatait, amelyeket akkor nyújtott be, amikor megvétózta az előző, április 14-én elfogadott törvénytervezetet.

A BBC Monitoring munkatársai szerint a törvény új változata kibővíti azon esetek körét, amikor engedélyezett a szimbólumok megjelenítése, nevezetesen múzeumokban, könyvtárakban, tudományos művekben, tankönyvekben és így tovább.

Az új törvényjavaslat ugyanakkor megtiltja olyan civil szervezetek létrehozását, amelyek orosz háborús szimbólumokat használnak, és tevékenységük célja a háborús propaganda terjesztése, valamint Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának aláásása.

Hírdetés

A „Z” és „V” betűket, amelyek nem léteznek az orosz ábécében, széles körben használják az ukrajnai orosz hadművelet támogatásának szimbolizálására, és az orosz katonai járművek megjelölésére szolgálnak a csatatéren.

Kulebának nem elég a németországi tiltás, az egész világon üldöztetné a Z betűt

A horogkereszttel egyenértékű lett a Z betű Németországban – de az ABC-ből egyelőre még nem száműzik

Jelképzavar egy háborúban (II. rész): kóser pecsét a horogkereszten, a Z jelent most fasizmust


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »