Elemzés: Ha a dohányosok a cigarettára fordított pénzt befektetnék, 30 év alatt 100 ezer eurójuk lenne

Elemzés: Ha a dohányosok a cigarettára fordított pénzt befektetnék, 30 év alatt 100 ezer eurójuk lenne

Szlovákiában mintegy 1,15 millió lakos dohányzik, miközben az átlagos havi cigarettára fordított összeg eléri a 150 eurót. Ha azonban befektetnék ezt az összeget, 30 év után közel 100 ezer euróhoz juthatnának. Erről a 365. invest társaság számolt be a dohányzásmentes világnap (május 31.) alkalmából.

„Tegyük fel, hogy egy doboz cigaretta átlagos ára öt euró lesz, miközben egy aktív dohányos naponta egy dobozt szív el. Ez azt jelenti, hogy körülbelül havi 150 eurót költ, és ez akár évi 1800 euró is lehet. Ha ezt a pénzt például közös ingatlanalapokba fektetné, hosszú távon jelentősen növelhetné pénzügyi eszközeit” – mondta a 365.invest PR-menedzsere, Katarína Dubeňová.

Hírdetés

Egy doboz cigaretta átlagos ára országonként és termékenként változik. A cég szerint azonban nem elhanyagolható az átlagos dohányosok által elköltött pénz. Szerinte ennek a pénznek a befektetése az első lépés a pénzügyi szabadság felé.

„Ha ezt a pénzt átlagosan 3,5%-os éves hozamú befektetési ingatlanalapokba fektetnék be, öt év után közel 10 000 eurójuk lenne. 15 év után több mint 35 000 eurót érhetnének el, 30 év után pedig ez az összeg megközelítené a 100 000 eurót” – magyarázta Dubeňová, mondván, hogy a befektetésnek köszönhetően jelentősen növelhető a megtakarítás.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »