Elek Gábor: a mostani az egyik legerősebb keret (Kézilabda)

Elek Gábor: a mostani az egyik legerősebb keret (Kézilabda)

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapat vezetőedzője, Elek Gábor szerint együttesére kudarcok és nagyszerű sikerek is várnak a következő szezonban. Az alakulatot 2007 óta irányító szakember úgy fogalmazott, egyértelműen a mostani az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb keret.

„Nagyon sokat még nem beszélgettünk a konkrét célokról. Minden sorozatban a lehető legelőrébb szeretnénk végezni, egészen biztos vagyok benne, hogy lesznek ebben kudarcok és nagyszerű sikerek is. Van egy vesszőparipám, hogy ősszel semmit nem lehet nyerni, viszont nagyon sok mindent el lehet veszíteni, tehát végig nagyon kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk” – nyilatkozta a szakvezető.

Hírdetés

Hangsúlyozta, hazai porondon a világ egyik legjobb csapata, a Győr a vetélytársuk, a Bajnokok Ligájában pedig nagyon kemény csoportba kerültek. Távozott Julia Behnke, Csiszár-Szekeres Klára és Itana Grbić, maradt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia Béatrice Edwige, illetve érkezett a friss BL-győztes Tomori Zsuzsanna, a szerb Andrea Lekić és Dragana Cvijić.

„Nem fiatalodtunk, de még tapasztaltabbá váltunk, ez nagyon fontos lesz, pontosan azokban az időszakokban, amelyekben az előző években elrontottuk a nemzetközi kupában az oda-visszavágós mérkőzéseket. Ezeket a rutin dönti el” – szögezte le. Hozzátette, a szakmai stáb számára új feladat, hogy mivel nőtt a keret átlagéletkora, jobban kell vigyázniuk azokra a játékosokra, akiknek már sok sérülésük volt. Jelenleg például Lekić bajlódik egy kisebb izomsérüléssel.

A vezetőedző szerint a szülési szabadságon lévő, ráadásul tavaly tavasz óta sérüléssel küszködő Kovacsics Anikó játékban és emberileg is meghatározó tagja az alakulatnak, aki letett már annyit az asztalra, hogy minden körülmények között visszavárják. Bíró Blanka térdét januárban megműtötték, de Elek Gábor elmondása szerint a kapus már nagyon jó állapotban van, szépen halad a felépülése, úgy számolnak, hogy december elején visszatérhet.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »