„Elegünk van az új kommunistákból!”

Szokatlanul kemény hangvételű felhívásban szólítja szavazásra a magyar állampolgársággal is rendelkező erdélyi magyarokat Csűry István püspök. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetője Facebook-oldalán közölt állásfoglalásában köszönetet mond az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett kormánynak, amiért „nemzetünk olyan család lett, amely nem nagyhatalmak által megrajzolt határok között él csonkán, hanem kiegészült a világban szétszóródott nemzetrészekkel.” Mint fogalmazott, az utóbbi tizenkét év páratlan eredményeket hozott.

– Az EP megvesztegetett bürokratáinak támadásai között, baloldalról oldalgó szélhámosok mellett, a magyarságot szerte ebben a világban belső megosztó árulói megfékezésével is küzdő nemzeti és keresztyén kormány győzött. Még a világjárvány sem árthatott annak a nemzetnek, amelynek világhírű tudósai vannak, gazdasági szaktekintélyei és nemzetéért szolgáló politikai elit – írta Csűry István.

Hírdetés

A református püspök ugyanakkor bírálta azokat, akik „nemzetünk életét még mindig kísérleti terepnek gondolják”. – Elegünk van a bukott kommunizmusból és az új kommunistákból, nem kell több sorscsapás új sorosok hazárdjátéka szerint, és márkásnak hazudott zajoknak sem hihetünk. Semmi sem kell, ami nem eredeti nemzeti és megpróbált keresztyén. Különbséget kell tennünk, mi az eredeti nemzeti, és mi az, ami annak álcázza magát. Hangzatos elnevezések mögött rejtőzik a nemzetárulás, hízelgő testvéri mosolyok mögött van a nemzeti tudat felszámolása új internacionálé ördögi oltárán – áll az erdélyi egyházvezető állásfoglalásában.

Csűry István – és Kató Béla református püspök – ellen egyébként annak ellenére zajlik ügyészségi eljárás Romániába, hogy a nemrég a Királyhágómelléki Református Egyházkerület javára döntött a Kolozs megyei Táblabíróság a zilahi Wesselényi-kollégium ügyében, elismerve az egyházi tulajdonjogot az épület felett. Az egyházi vezető az erdélyi Krónikának adott tavalyi interjújában azt mondta, a restitúciós ügyben indított ügyészségi eljárás kísértetiesen emlékezteti az 1950-es évek tragédiáira, az egyházak államosítására, a püspökök bebörtönzésére, a koncepciós perek sokaságára, a meghurcolásokra.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »