“Elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk!” – A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak

“Elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk!” – A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak

Szombat délelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, Horváth Zita tartott volna beszédet az Educatio Kiállításon a jelenleg elérhető ösztöndíjakról és a minőségi felsőoktatásról, amikor a Hallgatói Szakszervezet tagjai felálltak, és szembesítették a politikust a valósággal:

“Jó reggel kívánunk tisztelt helyettes államtitkár asszony! Magyar fiatalok vagyunk, és nagyon elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk! Elegünk van abból, hogy amíg Orbán Viktor olcsón menzázik a várban, addig az ELTE több karán sok százmilliós leépítések történnek!”

Arra is kitértek, hogy a  helyettes államtitkár úgy akarja kioktatni őket a minőségi felsőoktatásról, hogy “most üldözték el a CEU-t”, kifogásolták, hogy sok tárgy esetében már annak a legminimálisabb feltételei is hiányoznak, hogy megtartsák őket, valamint kiálltak a kormánymédiában bemószerolt és megrágalmazott oktatók mellett is.

A kiállítás szervezői az elejétől kezdve próbálták berekeszteni a performanszot. A Mérce élő videóján látható, amint az öltönyös biztonságiak idegesen telefonálva előbb a diákok molinóját próbálták meg eltetetni, majd amikor ez nem sikerült, a zene felhangosításával igyekeztek elhallgattatni az egyetemistákat. Épp akkor, amikor azt róták föl a kormányzatnak, hogy

“a gazdagok elitegyetemévé teszik a Corvinust”, illetve hogy az egyetemi vezetőség kigúnyolja “az ösztöndíjaikért és a jövőjükért aggódó hallgatókat”.

A diákok azt is kijelentették:

“Nem leszünk rabszolgák, és éppen ezért kiállunk azok mellett, akiket a ti politikátok nyomorít meg.”

Hírdetés

Ezt követően “sok sikert” kívántak Horváth Zitának a minőségi felsőoktatásról szóló beszédéhez.

A Mérce videója itt tekinthető meg:

A Hallgatói Szakszervezet akciózik az Educatio kiállításon, Horváth Zita, felsőoktatási felelős helyettes államtitkár előadásán. Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Saturday, January 12, 2019


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »