Elegánsan tették helyre Gyurcsány „honvédelmi” jobbkezét

Elegánsan tették helyre Gyurcsány „honvédelmi” jobbkezét

Dr. Vadainak szövegértelmezési problémái lehetnek, de ha kéri, érkezik a segítség.

Egy dr. Vadai Ágnes által jegyezett DK-s közlemény komoly kétséget vet fel annak tekintetében, hogy megfogalmazója érti-e, mit hozott nyilvánosságra. Gyurcsány (nemzetközi kapcsolatok PhD-fokozattal rendelkező) alelnökének a következő logikai bukfenccel nem sikerült megbirkóznia.

Nyilatkozata, amelyet frakcióvezető helyettesként jegyez, mindössze két bekezdésből, öt mondatból áll.

Az első bekezdésben dr. Vadai azt állítja, hogy egy (meg nem nevezett) orosz portál elhallgatta a magyar honvédelmi miniszter kijelentésének egy részét. Egész pontosan azt, hogy Benkő Tibor a következőket fogalmazta meg: „Magyarország a NATO érdekeivel összhangban, a NATO-csapatokkal szoros együttműködésben követi az ukrajnai helyzetet.”

A második bekezdésben ebből azt a következtetést vonja le, hogy a magyar kormány hülye, ahogy az egykori honvédelmi (!) államtitkár, Gyurcsány jobbkeze fogalmaz, „az Orbán-kormány akár hozzá nem értésből, akár szándékosan alapot szolgáltat az orosz álhírgyártásnak”. A közlemény arra természetesen nem tér ki, hogy a magyar kormánynak mi köze egy orosz portál működéséhez… (Semmi.)

Hírdetés

Tehát dr. Vadai szerint Benkő korrekt nyilatkozata miatt hibás az Orbán-kormány, mert…, de miért is?

Hétfő este az M1 Ma este műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter a tőle megszokott eleganciával tette helyre a DK alelnökét. Mindössze annyit mondott, hogy a képviselő asszonynak vagy szövegértési problémái vannak, vagy szakmaiak. Utóbbi esetben nyugodtan forduljon kérdéseivel hozzá, ahogy eddig is tette.

Ui.: Figyelem! Vadai Ágnes 2000–2005 között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanított, 2007-ben címzetes egyetemi tanári címet kapott.

Nagy Árpád – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »