Elég volt! Nem K(l)ussolunk tovább!

Elég volt! Nem K(l)ussolunk tovább!

Az, ahogyan Martin Klus, Szlovákia külügyi államtitkára megsértette a Szlovákiában élő magyarokat, nemcsak vérlázító, de megengedhetetlen is. Nem véletlen, hogy a magyar felmenőkkel is rendelkező államtitkár erre vetemedett, hiszen a történelem számunkra, magyarok számára, már tanított ilyet a janicsárokról.

Mi, Szlovákiában élő magyarok már nem nagyon lepődünk meg semmin, csak reméltük, hogy a kilencvenes évek kormányszintre emelt magyargyűlölete után, a felnövekvő, új generációk térnyerésével a nacionalizmus lassan elcsitul, majd el is tűnik. A liberális európai politika elve, mely a toleranciát, az egyéni szabadságot, a befogadást és a másság elismerését tolja a képünkbe nap mint nap, sajnos Szlovákiában nem működik.

Itt még a liberalizmus is mutálódik, mint a koronavírus. Jelenleg a Klus-féle mutáció az, ami leginkább fertőz a liberális politikában, az SaS nevű pártban. A gyógyszer, a józan ész, a megfontoltság és az európai szintű műveltség sajnos még nincs abban a kísérleti stádiumban, hogy ezzel esetleg beolthatnák az érintettet.

Tisztességesen dolgozunk, neveljük gyermekeinket, törvénytisztelőek vagyunk, adózunk ugyanúgy, mint a többségi nemzet polgárai, és részt veszünk az ország építésében, politikájában és kormányzásában is, több-kevesebb sikerrel, de mi nem buktattunk soha kormányt, és nem is árultuk el ezt az országot, a saját hasznunk érdekében, mint jó néhány szlovák hazafi.

Hírdetés

Minden eddigi kormánynak a rendszerváltás óta stabilizáló tényezői voltunk. Szakembereink, politikusaink, magas szinten és szakértelemmel végezték, végzik munkájukat. Az ilyen nyilatkozatok, mint amit Martin Klus külügyi államtitkár megengedett magának, a liberális, és a normális politikában is elfogadhatatlan, és határozottan vissza kell utasítanunk.

Talán tessék szétnézni párttársai és az előző kormányok tolvajmódszereket alkalmazó „nagyszlovák”-jai között. Ott bizonyára megtalálja azokra a kérdésekre a válaszokat, hogy vajon miért is tart ez az ország ott, ahol tart. A magunk részéről nem fogjuk tűrni, hogy a jövőben, vagy bármikor is ilyen hangnemben minősítse az ország magyar ajkú polgárait, különösen akkor, ha erre nem szolgáltak rá.

Az itt élő magyarok békében élnek, és akarnak élni a velünk együtt élő többségi nemzet és a többi kisebbség tagjaival, és ezen nem változtat az a tény sem, hogy néhány politikus nem képes megítélni cselekedeteinek és mondatainak súlyát. Nagyon sok, Önök által nagyra becsült nyugat-európai ország minisztere és kormányfője is lemondott már ennél kisebb, szakmai és erkölcsi hibák miatt. Javasoljuk, tanulmányozza lelkiismeretesen ezen cselekedeteiket, és ne legyen gyáva levonni ezekből a megfelelő tanulságot!

(Hrubík Béla/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »