Elég volt az illegális bevándorlók okozta folyamatos rendbontásokból!

A Jobbik évek óta követeli, hogy nyilvánítsák zárttá, majd pedig költöztessék el a debreceni menekülttábort a városban élők nyugalma érdekében – mondta mai sajtótájékoztatóján a Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, valamint Kőszeghy Csanád Ábel, a párt debreceni önkormányzati frakciójának vezetője.

Kőszeghy Ábel emlékeztetett: politikusként ő volt egyedül jelen azon a hétfő délutáni randalírozáson, amely során 150-200 menekült őrjöngött a debreceni menekülttábor közelében. Köveket, faágakat, és minden kéznél lévő tárgyat dobáltak, magam is féltettem mind az autómat, mind a saját testi épségemet – mondta. Szerinte ez a brutálissá fajult rendbontás világossá tette, nincs már tényleg nincs mire várni, azonnal zárttá kell nyilvánítani a menekülttábort. 

Kőszeghy szerint – ugyan minden párt egyetért abban, hogy zárttá kell nyilvánítani a befogadó állomást – mégis hiteltelen a Fidesz politikusainak szájából ez a követelés, hiszen a kormány az uniós jogszabályokra hivatkozva mégsem tett komolyabb lépéseket az ügyben. 

Hírdetés

Számtalan alkalommal szólalt föl a parlamentben az illegális bevándorlókkal és a debreceni menekülttáborral kapcsolatban, ám valamennyi alkalommal – konkrétumok és valós megoldások helyett – kitérő választ kaptam Kontrát Károly államtitkár úrtól – mondta Kulcsár Gergely.

A Jobbik országgyűlési képviselője pártja álláspontját is vázolta: vissza kell állítani a határőrséget, hiszen a déli határzár önmagában még nem oldja meg a menekültáradat visszaszorítását, a kerítés nem elegendő ahhoz, hogy megfékezzük a tömeges bevándorlást. Hozzáfűzte: természetesen továbbra sem azon kevesekkel van probléma, akik valóban politikai okokból érkeznek hazánkba, de mint tudjuk, a menekültek alig egy százalékát teszik ki azok, akik ténylegesen megérdemlik és meg is kapják a menekültstátuszt.

Föl szeretnénk hívni a kormány figyelmét arra, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket, követeljük, hogy rögtön, halogatás nélkül tegyék zárttá a tábort, majd zárják be véglegesen – mondta. Továbbá azt is el szeretnénk érni, hogy Magyarországon lakott területen belül egyáltalán ne legyen menekülttábor.

Kulcsár bejelentette: vasárnap 19 órai kezdettel figyelemfelhívó demonstrációt tartanak a befogadó állomás előtt a helyi lakosokkal mintegy nyomásgyakorlás gyanánt, ahol mások mellett országos politikusunk, Z. Kárpát Dániel is beszédet fog mondani.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »