Elég volt! Álljunk ki Bayer Zsolt mellett!

Szeret, nem szeret, mindegy már – de az a picsogás, amit ez a hangos, nihilista, nemzetellenes kisebbség művel, az tűrhetetlen. Ezt a folyamatot meg kell állítani, ezt nem szabad hagyni!

Amit most Bayer Zsolt kitüntetése nyomán látunk nem más, mint egy hatalmát, befolyását, elhazudott morális, szakmai magasságát vesztett baloldali és liberális értelmiségi csoport menetrendszerű hisztije. Egy, az egyének frusztrációjából eredő láncreakció, ami magával ránt néhány naiv, de hitehagyott, értékes embert is. De a lényeg a kemény mag, amely az egész nyivákolást elkezdte és jól láthatóan tudatosan szervezi, generálja, a még létező hálózatán, kapcsolatrendszerén keresztül. A jajgatás pedig érthető, hisz nincs már párt, vagy kormányzat, aminek diktálni tudnának. Az SZDSZ halott, Gyurcsány egy bolond, szocinak lenni pedig cikibb manapság, mint 1989-ben… A többi törpepárt pedig nem tényező. Szar érzés lehet, elhiszem. Elég frusztráló ahhoz, hogy most egy másképp gondolkodó embert rugdossanak meg.

Ne hagyjuk már ezt! Ne hagyjuk, hogy Zsoltot halálra rugdalják! Ne hagyjuk, hogy ők győzzenek!

Nem más ez az egész, mint liberális logika, kötelező hisztivel – ahogy Szentesi Zöldi László barátom nevezte egy posztjában. És valóban: menetrend szerint jön, hónapról-hónapra. Majd napokig uralja közbeszédet, mintha más egyéb megoldandó társadalmi problémánk nem lenne… Hát nekik már nincs. Mert ahogy nincs már politikai befolyások, úgy nincs már tiszteletük sem. Elfogyott. Elfogytak. Elfogyasztották önmagukat.

Zsoltnak bűne csupán annyi volt, hogy sokszor átlépte a politikailag korrekt közbeszéd határait. De jól tette. Bátor volt. Utólag inkább vakmerő. Lehet szeretni, lehet utálni; balról, vagy jobbról megítélni – egy biztos: a kitüntetését az alapján, ami az indoklásban szerepel, megérdemelte. Pont.

Még akkor is, ha most sokan felkiáltanak: elfogult vagyok, a kötelező kollegialitás és az ismeretségünkből eredő nyálas lojalitás beszél belőlem. De kit érdekel! Kiabáljanak csak. Mást már lassan úgysem tudnak. De kiabálni mi is tudunk. Ha kell, akkor hangosabban.

Végül csak annyit szólnék az egész cirkuszhoz még hozzá, hogy mikor azok listáját olvasom, akik visszaadták kitüntetésüket, akkor egy-egy név láttán bizony öröm tölti el a szívemet…

The post Elég volt! Álljunk ki Bayer Zsolt mellett! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »