„Elég volt a náci bűnök miatti szégyenkezésből” – megunták a holokausztozást a németek

Björn Höcke, az AfD egyik vezetője egy drezdai sörcsarnokban tartott pártrendezvényen arról beszélt, eljött végre az ideje leszámolni a háború utáni politikai konszenzussal, és véget vetni végre a holokauszt miatt szégyenkező megemlékezéseknek. A párt thüringiai szervezetét vezető kikelt az ellen, hogy Németország évtizedek óta, újra és újra bűnösnek vallja magát a náci korszakban történtek miatt.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

Hírdetés

Az egykori történelemtanár szerint az országban azt tanítják, hogy a német múlt sötét és szörnyű, elhomályosítva mindazokat a tudományos és művészeti csodákat, amiket németek alkottak. Höcke szerint valakik nagy munkát tettek abba 1945 óta, hogy elvágják az országot gyökereitől, és majdnem sikert is értek, emiatt pedig az ország lelkülete mai napig egy legyőzött, megtépázott népét tükrözi.

„Ez nem folytatódhat így tovább” – mondta Höcke, a közönség pedig nem maradt adós: sűrű „Deutschland, Deutschland” kántálással hálálta meg az előadást. Höcke ellen természetesen szót emelt a németországi zsidók tanácsa. Frauke Petry viszont eddig is kiállt a szélsőjobboldali Alternative für Deutschland párton belül is a radikálisabb vonalat képviselő, a pártban befolyásosnak számító Höcke mellett.

Guardian nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »