“Elég volt a bűnözésből” – Sopronban demonstrált a Betyársereg és a Mi Hazánk

“Elég volt a bűnözésből” – Sopronban demonstrált a Betyársereg és a Mi Hazánk

Az óriási botrányt kavart kegyelmi ügy ráirányította a figyelmet a rendszer hiányosságaira, és a pedofil bűnözőkre. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az országban emellett rengeteg probléma van a közbiztonsággal is, és a bűnözés egyre több településen az élet mindennapjainak részévé vált.

Éppen ezért szervezett vonulásos demonstrációt a közbiztonság javítása érdekében a Betyársereg, együttműködve a Mi Hazánk Mozgalommal, Sopronba, a Széchenyi térre 2024. február 24-ére. A rendezvényen a Magyar Jelen helyszíni tudósítója is jelen volt. Az ő beszámolójukat közöljük most változtatás nélkül.

Közösen a bűnözés ellen

Közel 200 ember gyűlt össze Sopronban, a Széchenyi téren, hogy a Betyársereggel és a Mi Hazánk Mozgalommal közösen demonstráljanak. A tüntetés célja a helyi közbiztonsági problémákra ráirányítani a figyelmet.

Az eseményen felszólalt többek között Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, valamint Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozglaom elnöke is. A rendezvényt Ferencz Gergő nyitotta meg.

Fel kell lépni az antiszociális elemekkel szemben

Sopronban korábban nem volt jellemző, hogy antiszociális létformák keserítik a helyiek életét, ám amióta egyre több kelet-magyarországi (nem feltétlen magyar) munkavállaló érkezik a térségbe, megszaporodtak a problémák. Többek között erről beszélt Horváth Gábor, a Mi Hazánk soproni polgármesterjelöltje, aki kiemelte, azokkal a Kelet-Magyarországról jött emberekkel természetesen semmi probléma sincsen, akik tisztességes megélhetést keresnek, dolgozni kívánnak, és betartják a közös együttélés szabályait.

Horváth Gábor, a Mi Hazánk soproni polgármesterjelöltje

Kitért azonban arra is, hogy rengeteg olyan személy is jött Sopronba, akik ezeket a szabályokat és társadalmi normákat nem tartják be. Velük szemben a Mi Hazánk Mozgalom és a Betyársereg (természetesen a törvény adta keretek között) fel fog lépni a városban.

A rendezvény kezdete óta szépen gyűlnek az emberek

Horváth Gábor arról is beszélt, az elmúlt időszakban megszaporodtak a bolti lopások, valamint megjelent egy ún. koldusmaffia is a településen. A Mi Hazánk polgármesterjelöltje felhívta a figyelmet arra is, mivel kevés a rendőr a térségben, ezért egyre kevésbé érzik a helyiek garantáltnak a biztonságukat. Ráadásul, a kelet-magyarországi cigányok mellett egyre több harmadikvilágbeli migránsmunkást is látni. Jobbára harcedzett férfiakat, akik a kelet-magyarországi antiszociális elemeknél is nagyobb veszélyt jelenthetnek.

Horváth Gábor zárásként elmondta, bízik benne, hogy együtt békésebb és nyugodtabb várossá tudják tenni Sopront.

A népvándorlás globális probléma, mely Sopront is elérte

A Mi Hazánk polgármesterjelöltje után a párt elnöke, Toroczkai László lépett a pódiumhoz. Az egybegyűltek vastapssal köszöntötték a nemzeti ellenzék vezetőjét, aki beszédének elején felhívta a figyelmet arra, hogy júniusban két választás is lesz Magyarországon: Európa paralmenti, illetve önkormányzati. Ez utóbbiról azt mondta, úgy látja, a Fidesznek és a Mi Hazánknak lesz a legtöbb településen jelöltje, vagyis akár úgy is mondhatnánk, ez a két párt fog igazán versengeni egymással.

Toroczkai László a népvándorlást “globális problémának” nevezte, rámutatva, hogy ez alól a probléma alól Sopron sem kivétel. Ugyanakkor megígérte, ha mi hazánkos városvezetés lesz, a településen garantáltan rendet fognak teremteni.

A Mi Hazánk elnöke aláhúzta, pártja és a Fidesz sok kérdésben hasonlókat mond. Példaként hozta fel a migrációt. Ám – mint arra felhívta a figyelmet – a Mi Hazánk az egyedüli párt, mely komolyan is gondolja, amit mond. Hiszen, miközben retorikájában a Fidesz is bevándorlásellenes, addig mindannyian láthatjuk, hogy harmadikvilágbeli munkásokat hoznak az országba – tehát, hazudnak a választóiknak, hiszen a szavak és a tettek nem fedik egymást – érvelt. Ugyanezt látja az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban. Miközben a Fidesz kommunikációjában elutasítja ezeket, sőt, még a nemzeti konzultációban is kérdésként szerepelt, hogy támogatni kellene-e az Oroszország elleni szankciókat, amelyet a visszaküldők jelentős többsége elutasított. Ennek ellenére a Fidesz valamennyi szankciót megszavazta az Európai Unióban. A pártelnök kifejtette:

Ukrajnával kapcsolatban is kétszínű a Fidesz-kormány, hiszen miközben kommunikációjában maga Orbán Viktor is ellenezte az ország EU-s csatlakozásának megindítását, addig az Unióban nem vétózott, vagyis tevékenyen hozzájárult a csatlakozási folyamatok megkezdéséhez.

Toroczkai László arra is felhívta a figyelmet, Ukrajna jelentős részét már az USA – a BlackRockon keresztül – felvásárolta, ami megint csak annak a bizonyítéka, hogy ez a háború, illetve ezen háború támogatása semmiképpen sem európai érdek.

Hírdetés

A párt elnöke a gazdaságra rátérve arról beszélt, a Fidesz nem nemzetgazdaságot épít, nem arra törekszik, hogy a magyar vállalkozásokat versenyképessé tegye, akár külföldön is. Például az öböl menti államokban nagy szükség lenne jó minőségű mézre, s eme igényt a magyar méhészek ki tudnák elégíteni. Ám a kormány, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium mégsem tesz ez irányba lépéseket.

Ők akkumulátor nagyhatalmat akarnak az országból csinálni, mindezt német autóipari vállalatok nyomására

– jelentette ki.

A félreértések elkerülése végett Toroczkai László leszögezte, alapvetően nem a külföldi befektetőkkel van a baj, hanem azzal, hogy a Magyarországra érkező külföldi nagyvállalatok gyakorlatilag feltétel nélküli szerződéseket kötnek, tehát a magyar kormány semmit nem vár el tőlük. Pedig kiköthetné számukra, hogy fejlesszék a helyi infrastruktúrát, esetleg megszabhatná, hogy csak magyarokat alkalmazzanak. Ehelyett azonban sok esetben még a magyar adófizetők pénzéből kapják a jelentős támogatásokat, majd külföldi vendégmunkásokat hozatnak a magyarok helyére. Szerinte Bayer Zsolt megnyilvánulása is beszédes volt, aki a Nagy-Magyarország Parkban elszállásolt indiaiak kapcsán jelentette ki, hogy “semmi gond nincs a vendégmunkásokkal”. Ez jól mutatja a Fidesz gazdaságpolitikájának lényegét. Főleg annak fényében, hogy Bayer nem egy egyszerű újságíró, hanem a Fidesz egyik fő megmondóembere.

A politikus szerint a vendégmunkásokkal ráadásul nem csak az a probléma, hogy letörik a béreket, hanem, hogy jóval kevesebb szabadidőre van szükségük, gyakorlatilag bármennyi túlórát rájuk lehet erőltetni, ezáltal pedig a magyar dolgozók is kiszolgáltatottá válnak, akiket – a migránsmunkásokhoz hasonlóan – ki akarnak zsigerelni a vállalatok.

Toroczkai arra is felhívta a figyelmet, ennek van egy jól megfogható demográfiai vonzata is, hiszen a magyar dolgozókat még több munkára kényszerítik, még inkább kizsigerelik, ráadásul mindezt úgy, hogy életkörülményeik egyáltalán nem javulnak. A Mi Hazánk elnökre rámutatott,

soha nem született még annyira kevés gyermek Magyarországon, mint a tavalyi évben.

Toroczkai szerint egy szemléletváltásra lenne szükség a magyar politikában. Kihangsúlyozta, ha a Mi Hazánk kerülne kormányra, ők nem azt néznék, mit akarnak a globális nagyvállalatok, vagy a német multicégek, hanem azt, hogy mi a jó a magyar embereknek, mi szolgálja a magyar nemzet érdekeit. “Látjuk, hogy hova vezetett az eddigi politika: csökkent a bérek reálértéke, csökken a népesség, nő az elvándorlás, jönnek a vendégmunkások, romlik közbiztonság” – sorolt a problémákat.

Orbán Viktor és a magyar kormány olyannyira nem szuverén, hogy a Fidesz azért nem az AfD-vel fog egy pártcsaládba ülni a választások után, mert a német tőke ideológiai alapon nem szereti az AfD-t, ezért gyakorlatilag megtiltották Orbánnak a német ellenzéki párttal való bármiféle közösségvállalást

– derült ki Toroczkai beszédéből.

A politikus elárulta, az Interparlamentális Unió elnökeként járja a világot, és mindenhol nyitottságot tapasztal, mikor szóba kerül, hogy Magyarországról jött. Főleg a keleti világban, ez pedig szerinte újabb bizonyítéka annak, hogy óriási lehetőségek lennének hazánk előtt, ám a kormány nem él ezekkel. Ők a nagyon fontos konzuli pozíciókat és diplomata állásokat nem a rátermett embereknek adják, hanem kifizetőhelyeknek használják őket. Említette példaként Volner Jánost, Bencsik Andrást, sőt, Magyar Pétert is, akinek – elmondása szerint – szintén egy diplomata állást ajánlottak fel, miután elvált feleségétől.

Toroczkai László végezetül arról beszélt,

a munkakörülmények javításával, a bérszínvonal emelésével, valamint a bürokrácia drasztikus csökkentésével rengeteg külföldön dolgozó magyart lehetne hazahozni. Ha ez sikerülne, akkor már vendégmunkásokra sem lenne szükség.

A párt elnöke azzal adta át a szót a Betyársereg vezetőjének, hogy bejelentette,

amennyiben a Mi Hazánk Mozgalom kormányra kerül, a közbiztonsági kérdést Tyirityán Zsolt oldhatja majd meg. Őt fogja majd felhatalmazni az új kormány.

Erős közösséget kell alkotni

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője megköszönte a soproni hazafiaknak, hogy ilyen sokan jöttek el. Elárulta, nagyon szereti Sopront, melyet a magyar történelem egyik legfontosabb városának tart. Hozzátette, látható, hogy a város – a problémák dacára – élni akar. Ehhez pedig önszerveződésre van szükség, erős közösséget kell alkotni azért, hogy a bűnözés ellen hatékonyan tudjunk fellépni.

Azt is ki kell mondani, hogy a bűnözésnek van színe!

– jelentette ki, hozzátéve azt is, hogy eddig a Betyársereg akárhol megjelent, a rendőrség, a korábbi tétlenséggel felhagyva elkezd cselekedni, és a problémát – legalább időlegesen – megoldja.

A Betyársereg vezetője elmondta, a bűnözés felszámolásához minden esetben erőt kell mutatni, amit azonban nem szabad összetéveszteni az erőszakkal. Reményét fejezte ki amellett is, hogy a jövőben is sikerül Magyarországot megőrizni magyarnak, sikerül megvédeni az életterünket. Ők és más nemzeti szervezetek ezért minden meg fognak tenni – ígérte.

Ne bántsd a magyart, mert pórul jársz!

– zárta beszédét, melyet vastaps követett.

A beszédek után a résztvevők közösen elénekelték a magyar Himnuszt. Ez azonban még nem a demonstráció vége, most indul a vonulás.

A megjelentek túlnyomó többsége elindult, együtt a tömeggel.

A tömeg egy kört tett Sopron belvárosában, majd visszatért a Széchenyi térre. Ezzel a tüntetés véget ért.

Magyar Jelen 

A “Elég volt a bűnözésből” – Sopronban demonstrált a Betyársereg és a Mi Hazánk bejegyzés először Betyársereg-én jelent meg.


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »