Elég nagy kupleráj lett Milánóból, több "menekültet" egyelőre nem kell befogadniuk – a latin-amerikai bandák már lövöldöznek az utcán

Elég nagy kupleráj lett Milánóból, több "menekültet" egyelőre nem kell befogadniuk – a latin-amerikai bandák már lövöldöznek az utcán

Az olasz belügyminisztérium nem helyez át több menedékkérőt Milánóba az észak-olaszországi város migránsokkal való telítettsége és a kialakult közbiztonsági helyzet miatt – jelentette a Corriere della Sera olasz napilap vasárnap hangsúlyozva, hogy a befogadásra nemet mondó olasz városokban a római kormány kemény fellépésre készül.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter bejelentése szerint Milánó teljesítette a migránsok befogadásában rá eső részt, és mostantól – rendkívüli eseteket kivéve – a városnak nem kell továbbiakat befogadni az Olaszország városai között szétosztott kvóták szerinti menedékkérőkből. A belügyi tárca vezetője hozzátette, hogy Milánóra nagy teher nehezedik főleg a befogadásra nemet mondó önkormányzatok miatt: a Milánó megyében levő 134 önkormányzatból csupán 34 fogadott be menedékkérőket. Egész Olaszországban pedig a mintegy 8 ezer önkormányzatból 2600 mondott igent a betolakodók kvótáira.

Giuseppe Sala milánói polgármester adatai szerint az észak-olaszországi városban több mint 3700 kontinenshódítót fogadnak be, Milánó térségében 5400-at, egész Lombardia tartományban mintegy 23 ezret, ami az Olaszországban tartózkodó betolakodók legnagyobb csoportjának, 13 százaléknak felel meg.

Megromlott a közbiztonság

Milánó felmentést kapott a migránsok befogadása alól a városban megromlott közbiztonsági helyzet miatt is. A Milánóban élő dél-amerikai és más nemzetiségű közösségek tagjai között egyre gyakoribb az erőszakos bűncselekmény: a latin-amerikai bandák közötti leszámolásban november 12-én a Dominikai Köztársaságból származó egyik férfit a nyílt utcán üldözőbe vették és lelőtték. Péntek este fülöp-szigeteki "fiatalok" bandái között tört ki tömegverekedés, amelynek két sérültje lett.

A közbiztonsági helyzet miatt tovább emelték az olasz fegyveres erők Milánó utcáit felügyelő katonáinak számát: hétfőtől nyolcszáz katona járőrözik a városban.

Kemény kézzel lép fel a kormány a sáskákat be nem fogadókkal szemben

A Corriere úgy értesült, hogy a december 4-i népszavazás után a római belügyminisztérium kemény kézzel kíván fellépni a menedékkérők befogadását elutasító önkormányzatokkal szemben. Ahol a polgármester nemet mond, vagy a helyi lakosság blokádokkal, tüntetésekkel akadályozza meg a kontinenshódítók elhelyezését, a prefektus lefoglalhatja az elszállásolásukra kiválasztott épületeket.

Utolsóként Molise tartományban Sesto Campano mondott nemet, akárcsak a Milánóval szomszédos Legnano, ahol 350 nagy formátumút akartak elhelyezni a volt kaszárnyában.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »