Elég a kizsákmányolásból, EU-s szintű bért a multiktól!

A brit miniszterelnök a napokban arról beszélt, hogy jelentősen szigorítani fogja az Egyesült Királyságban történő munkavállalás feltételeit, illetve a szociális ellátó rendszer javaihoz való jutást. Ezzel a lépéssel leginkább az EU szegényebb országaiból érkező munkavállalókat sújtanák, akiknek az EU talán egyetlen előnye az volt eddig, hogy viszonylag tisztes fizetésért vállalhattak munkát, s így a hazájuk viszonyaihoz képest átlag felett tudták otthon maradt családtagjaikat segíteni.

Természetesen megértjük a brit kormányfő szándékéhoz vezető okokat, de ez esetben az alábbiakat követeljük:

Európai szintű kötelező szabályokban fektessék le, hogy a nem csekély adókedvezmények fejében a brit (és más szigorításokat bevezető) multik (például Tesco) az angol bérekhez igazadó fizetéseket adjanak a magyar munkavállalóknak! Ezen szabályozást pedig fokozatosan terjesszék ki valamennyi adókedvezményben és egyéb jóváírásokban részesülő multi cégre, legyen az brit, amerikai, vagy akár német.

Hírdetés

Mi, kisgazdák azt akarjuk, hogy a becsületesen dolgozó embereket is hozza helyzetbe végre az EU és ne csak egy vékony réteg gazdagodjon a terhek alatt nyögő tömeget kárára. Egyenrangú államokat és egyenrangú munkavállalókat akarunk az Európai Unióban! Ebből nem engedhetünk!

FKgP: Az emberek pártján!

http://fkgp.hu/

Kategória:Hírek


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »