Eldőlt: nem használhatja nevét a Steaua

Eldőlt: nem használhatja nevét a Steaua

Hosszú ideje húzódott már a leghíresebb román futballklub, a Steaua Bukaresttel kapcsolatos névvita. A hadsereg egykori sportegyesülete ma már Gigi Becali üzletember kezében van, de a hadsereg CSA Steaua nevű csapata kifogásolta, hogy a Steaua szót használják a világszerte ismert, egykori Bajnokok Ligája-győztes klub nevében.

Hírdetés

A Bukaresti Ítélőtábla csütörtöki döntése értelmében a hadseregnek lett igaza a névvitában: a CSA Steaua engedélye nélkül a Steaua Bukarest Futball Klub (FCSB) nem használhatja nevében a Steaua szót és a Steaua Bukarest szóösszetételt – írja a román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar kiadása.

Az ítéletet azt követően hozta az ítélőtábla, hogy az első fokú döntés ellen fellebbezett a hadsereg sportklubja. A fentiek értelmében a híres egyesület nem használhatja a márkanevet sportversenyeken, belépőjegyeken, reklámokban, ráadásul rövidítésükből, az FCSB-ből is törölni kell a Steaua Bukarestre utaló betűket. Az ítélőtábla ugyanakkor nem adott helyt a hadsereg kártérítési igényének, ahogy annak sem, hogy a Steauát a legalsóbb román labdarúgó-osztályba kellene száműzni.

A csapatot egyébként az ág is húzza, hiszen ősellensége, a Dinamo Bukarest 4-1-re verte meg a Steauát a román Ligakupában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »