Eldőlt: így újul meg a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér

Eldőlt: így újul meg a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér

Jelentősen átalakul a Clark Ádám tér arculata. A hét elején megjelent kormányhatározat alapján a Lánchíd és a Váralagút között nagyobb lesz a gyalogosok számára kijelölt övezet.

A miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat értelmében általános elvként fogalmazták meg, hogy a Clark Ádám téren olyan közfunkciókkal bíró egységes közterület és zöldfelület jöjjön létre, amely integrálódik a budai Várnegyed és a belváros gyalogos-turisztikai zónájába. Ennek keretében megnövelik a gyalogosok számára biztosított járdákat, díszburkolattal. Ezeken kívül a tér minden irányában újabb zebrákat is kialakítanak.

A kormány a Margitszigethez vagy a megújult Madách Imre térhez hasonló presztízsű közterületet álmodott meg.

Jelentősen csökkenne a tér közepi zöldterület, de megmaradna a körforgalom. Nem kizárt, hogy a környéken jelzőlámpák is lesznek.

A kivitelezést a Lánchíd és a budai Váralagút teljes körű rekonstrukciójával együtt végeznék úgy, hogy azzal a közlekedést a lehető legkisebb mértékben korlátozzák.

A megújításnak időkorlátja is van, ez valószínűleg másfél év lenne.

A Clark Ádám tér esetében a tervezés kiindulási alapja a BKK Zrt. megbízásából 2016-ban készített engedélyezési és kiviteli terv lesz.

Hírdetés

A Lánchíd másik oldala is megújul. A Széchenyi István térnél biztosítani kell a Lánchíd kétszer egy forgalmi sávos megközelítését és a József Attila utcára való rávezetését a Széchenyi István tér déli oldalán,

a pesti oldalon viszont megszűnik a körforgalom,

de fenntartják az Apáczai Csere János utca és a Dorottya utca forgalomtechnikai kapcsolatát. Kialakítanák a Szent István bazilika – Lánchíd – budai Vár összefüggő gyalogostengelyt úgy, hogy a bazilikától a Lánchíd északi járdája a felszínen elérhető legyen, tehát

nem lesz alagút.

Megszüntetnék a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolót. A Széchenyi rakpart átépítésével közvetlen gyalogos kapcsolat jöhet létre a Kossuth Lajos térrel.

A József Attila utca esetében megvalósíthatósági tanulmány készül annak érdekében, hogy létrejöjjön egy kétszer egy sávos, csillapított forgalmú út az Október 6. utcától a Lánchídig vezetett buszsáv létesítésével, megnövelt járda- és zöldfelülettel.

Korábban a Magyar Kerékpárosklub is asztalra tette javaslatát a területtel kapcsolatban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »