Eldőlt a dominó – elszabadult a politikai vírus

Eldőlt a dominó – elszabadult a politikai vírus

Olvasóinknak az javasoljuk, legyenek nagyon óvatosak a megtévesztő ám rendkívül kártékony neoliberális ordas eszmékkel szemben. Az otthonvédőknek semmi dolguk ezzel a neoliberális csürhével, mely, ha ismét hatalomba kerül akkor az eddigi apró eredményeket és félsikereket is elsöpri, és a kilakoltatási hullámnak, a végrehajtók korlátlan hatalmának semmi sem fog gátat szabni.

Az ukrán vírus
Mint az ebola, a HIV, a rák vagy a madárinfluenza, stb., betegségeket okozó vírusok mindegyike olyan mesterségesen előállított vírus, melynek kitalálói és terjesztői a pusztulást haszonszerzésre használják fel. Az ukrán vírus, – mint a korábbi szíriai-, palesztin-, líbiai-, iraki-, stb., politikai- és háborús vírusok -, hatását, működését, terjesztését tekintve nem különbözik ettől, épp olyan pusztító és megállíthatatlan. Ha az oltóanyaggal meglévő párhuzamot tekintjük, akkor az ilyen vírus hordozóanyaga a pénzoligarchiák által pénzelt és terjesztett különböző színnel, jelzővel azonosított mesterséges “forradalmaknak”. Csakhogy e vírus megfékezése és kontroll alatt tartása bizonytalanabb, mint a betegséghordozó kiszabadult vírusoké. Gondoljunk csak az al-Kaidára, vagy az ISIL-re.

A bankárkaszt “megoldása” ismét a hitelezés
Korábban megírtuk, hogy az USA-EU tengely ukrán dominója nyugat felé dől.
A nyugat felelőtlen politikája és pénzügyi zsonglőrködése nem maradhatott következmények nélkül. És persze az sem újdonság, hogy kik zsebelik be ennek hasznát, illetve kikkel fogják e hasznot kifizettetni.

Az EB és a kissé vonakodó Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) most épp azt fontolgatja, hogy Kijev gáztartozását, illetve annak egy részét valamint a most vásárolni kívánt gáz árát meghitelezik. Ennek legfőbb oka az, hogy ha ezt nem teszik, akkor egyéb szállítási irány hiányában azzal kell számolni, hogy az ukrán vezetéken át Európába áramló gázt Kijev szokásához híven idén is megdézsmálja. Csakhogy várhatóan ezúttal sokkal többet fognak lopni az eddig megszokottnál. Az EU ennek próbál gátat szabni, vagy legalábbis mérsékelni a hitellel.

Hírdetés

Nézetünk szerint a hitel nem megoldás, sőt teljesen alkalmatlan kezelése a problémának.
Az ukránok által kifizethetetlen, sőt az érintett EU-s országok sem tudják teljes egészében bevállalni. Bár ez nem is dolguk.
További aggodalomra ad okot az ismert amerikai lap által felvetett kérdés melyet meg is válaszolnak:

“Tehát, ki fizeti majd meg a Washington és Brüsszel kétes geopolitikai kísérleteit? Az amerikai Wall Street Journal szerint ezt az EU-tagállamok nemzeti kormányai teszik meg. Brüsszeli forrásokra hivatkozva, a kiadvány közli, a kialakult helyzet „nyomást gyakorolhat ​​az uniós tagállamokra, javasolva nekik, hogy beavatkozzanak, és felszámolják a szakadást”. A diplomáciai nyelvről lefordítva, ez azt jelenti, hogy az EU vezető intézményei megkövetelik az európai fővárosoktól, hogy magukra vállalják a Kijevnek nyújtandó segítség legalább a felét, vagy még ennél is többet.”


Forrás:birkakvagytok.hu
Tovább a cikkre »