Elbúcsúzott tagjaitól – feloszlott az ózdi Fidesz

Elbúcsúzott tagjaitól – feloszlott az ózdi Fidesz

Belső ellentétek, személyes konfliktusok, morális válság, félelmek, ellentétek – feloszlik a Fidesz ózdi szervezete.

Holnaptól vehetik kézbe a Fidesz ózdi szervezetének tagjai azokat az értesítőket, amelyben a szervezet feloszlatásáról tájékoztatja őket Riz Gábor, a Fidesz választókerületi elnöke. A pártszervező szerint a helyhatósági választások alkalmával az addig rejtett nehézségek egyre erősebben jelentkeztek, a kommunikáció hiánya, valamint a személyi ellentétek miatt komoly morális válság alakult ki a szervezetben. Riz minderről egy helyi sajtótájékoztatón beszélt, keresetlen nyíltsággal.

Riz Gábor úgy véli: ennek eredményeképp vált megosztottá az önkormányzati képviselőcsoport is, a széthúzás pedig súlyosan sérti a szövetség érdekeit, jó hírét és veszélyezteti a Fidesz 2018-as választási sikerét is.

„Nem tartható az az állapot fönn, hogy a frakció egészséges többség felmorzsolódott, személyes konfliktusok, urambocsá félelmek, ellentétek miatt és nem tartható fönn az sem, hogy karizmával rendelkező személyek a Fidesz-KDNP-n belül a szervezet belső szegmentálódását is jelentették”

Hírdetés

– mondta a kormánypárti politikus, aki úgy gondolja, hogy 2018-ban, majd 2019-ben úgy tudnak eredményesen szerepelni a választásokon, ha letisztulnak szervezetileg.

„Mindenki számára aki, korábban a Fidesz tagja volt lehetőség nyílik az új szervezetbe visszakerülni, abban az esetben, ha őt támogatja az úgynevezett választókerületi tanács, amely jogosult kimondani azt, hogy az illető eddigi érdemei, eredményei, politikai gondolkodása egybeesik a szervezet hosszú távú céljaival…”

– tette hozzá Riz Gábor, aki elárulta úgy is dönthet a tanács, hogy nem fogadja el a Fidesz saját tagjainak ismételt jelentkezését. Riz Gábor szerint olyanok számára is teret kell adniuk, akik ma még a politikai partvonalon állnak. Hozzátette, hogy Ózdon szükség lenne egy olyan „hűvös” politikai véleményre, ami segíti az emberek tisztán látását, ami túlmutat a „facebookos lendületen, vehemencián”, a „fiatalos szabadságon”, a „politika szigorú szabályain” – a fideszes országgyűlési képviselő ezzel vélhetően a jobbikos polgármesterre, Janiczak Dávidra utalt.

Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő éppen a közelmúltban méltatta úgy párttársa közösségi médiás jelenlétét, hogy „jó, lenne, ha minden politikus ilyen átláthatóan, a nyilvánosság részletes tájékoztatása mellett végezné munkáját…”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »