Elásott hullát találtak "Lajcsi" birtokánál

Elásott hullát találtak "Lajcsi" birtokánál

Egy fiatal nő holttestére bukkantak az előzetesben ülő zenész birtoka melletti szántásban. Gyilkosság történt, "Lajcsi" családtagjait megdöbbentette az eset.

A világ egyik legnyugalmasabb helye volt egy évvel ezelőtt Boldogasszonypuszta. A település alig tucatnyi lakóját a madárcsicsergésen kívül semmi sem zavarta meg.

Tavaly tavasszal aztán egy csapásra véget ért ez az idilli élet, amikor a víz-, a gáz- és a villanyszolgáltató munkatársai megjelentek a település leghíresebb lakója, Lagzi Lajcsi birtokán. Az ellenőrök lekötötték Lajcsiékat a rendszerről, ők voltak az első váratlan vendégek a faluban. Októberben már kommandósok ugráltak be az udvarba, a családfőt és feleségét bilincsbe verve hozták ki, "Lajcsi" előzetesbe került, a település élete pedig egyik napról a másikra megváltozott. Volt, hogy kutatócsoportok a birtok mellett a földet ásták, illegális gázvezetéket keresve, aztán tartályokat kerestek. Máskor búvárok érkeztek, akik a tó alját fésülték át, kocsik és kincsek után kutatva.

A falu élete ma már sokkal jobban hasonlít egy amerikai gengszterfilm helyszínére, mintsem egy átlagos, Esztergom megyei kis magyar településére. Pláne a tavalyi esztendő utolsó napjai óta. Merthogy a fent leírt események sajnos mind eltörpülnek a legfrissebb történések mellett.

– A falu­siak több mindent mondanak: vagy kutya ásta ki, vagy va­dászok ta­lálták meg, de az biztos, hogy valaki bűncselekményt követett el, mert eltemette ide azt a szerencsétlen fiatal nőt – kezdi mondandóját a falu egyik lakója, aki "véletlenül" lett szem- és fültanúja a település története legdurvább bűntényének.

– December harmincadikán megjelentek itt a rendőrök, megálltak Lajcsi birtoka szélénél. Biciklivel mentem utánuk, hogy lássam, mi történt – meséli az informátor, aki fotókat is ké­szített a bűntett helyszínén.

Hírdetés

– Bár nem en­gedtek közel, hallottam, hogy egy fiatal nő testét találták meg a földben. Elásták, de nem túl mélyre, így ke­rül­hetett elő. A falusiak azt pletykálják, hogy egy győri nő lehet, akit ismeretlen szlovákok ástak el… Akárki volt, sokkoló ez az egész, ebben a fa­luban eddig a legnagyobb bűneset az volt, amikor elloptak két disznót, de azokat este már vissza is adták a gazdájuknak, mert nagyon hamar lebuktak.

"Lajcsi" családja, Boglárka és a gyerekek a Bors munkatársától értesültek a szörnyűségről. Ügyvédjükön keresztül annyit mondtak, nagyon megdöbbentek a hír hallatán, elképzelni sem tudták, hogy egy halottól pár száz méterre töltik a mindennapjaikat.

A férj a gyanúsított

Egy ma (péntek) reggel negyed hétkor kiadott rendőrségi közlemény szerint miután egy komáromi férfi december 30-án délután Mocsa közelében egy nő holttestére bukkant, az orvos a helyszínen idegenkezűséget állapított meg. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Másnapra a nyomozók azonosították az elhunytat. Kiderítették, hogy a Győri Rendőrkapitányság kereste eltűntként. A rendőrök január 6-án, azaz e hét szerdán gyanúsítottként hallgatták ki az asszony férjét, a 45 éves, tatabányai B. Róbertet. Őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását – írja a Bors.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »