Elárverezik Szeremley Huba birtokát

Elárverezik Szeremley Huba birtokát

Pár éve még az ország egyik leggazdagabb embere volt Szeremley Huba, most pedig a tartozásai miatt árverezik a bírósági végrehajtók azt a házat, ahol a családjával lakik, ráadásul a szomszédos szőlőit is dobra verik – írja a Blikk.

Az a 25 millió forintos adósság, amely miatt a Raiffeisen Bank végrehajtást kért a neves borász-üzletember ingatlanjaira, régebben zsebpénz volt Szeremleynek: vagyonát 19 milliárd forintra becsülték még három-négy évvel ezelőtt is, amellyel hosszú időn keresztül a leggazdagabb 30 magyar üzletember közé tartozott.

Mostanra azonban teljesen tönkrement, a jelzálog mellett adóhátraléka is van, illetve magánszemélyek is több millió forintot keresnek rajta.

Hírdetés

– Svájci frank alapú hitelem volt, megugrottak a törlesztők, egyéb ügyeim sem sikerültek, így most árverezik a házam – mondta mélabús hangon Szeremley Huba a bulvárlapnak. – Voltak már érdeklődők, akik jöttek megnézni az ingatlant – ismerte el a borász, aki többet nem kívánt beszélni a számára meglehetősen kínos ügyről.

Így Szeremley nem árulta el, hogy mi miatt vesztette el a vagyonát. Állítólag sokat bukott a Quaestor brókercég bedőlésekor tavaly márciusban.

A volt milliárdos 174 négyzetméteres házának a kikiáltási ára 31,6 millió forint. A háza melletti két szőlőt egymillió, illetve másfél millió forintért lehet megszerezni. A kiírás szerint a 90 éves, 174 négyzetméter alapterületű épület jó állapotú, négy szoba található benne. Bár már több mint tíz napja lehet licitálni a végrehajtói kamara honlapján Szeremley birtokára, eddig egyetlen ajánlat sem érkezett az ingatlanokra, igaz, csak április elején zárják a licitet.

Szeremley tavaly szeptemberben került igazán nagy bajba, amikor csalással gyanúsította meg a rendőrség. A nyomozók szerint egy társával több tízmillió forintot csalt ki a Quaestor-botrány áldozataitól, azt ígérve nekik, hogy segítenek visszaszerezni a pénzüket – ő maga egyébként azt állítja, csalók éltek vissza a nevével. Szeremleyt három napra őrizetbe is vették, később lakhelyelhagyási tilalmat írtak elő neki.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »