Elárulta Hernádi Zsolt, mit terveznek a Vidivel

Elárulta Hernádi Zsolt, mit terveznek a Vidivel

A Mol elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában cáfolta azokat a laphíreket, hogy akár tulajdonossá is előléphet a Mol a Vidiben, ha a jelenlegi tulajdonos, Garancsi István megvásárolná az Újpestet. Hernádi Zsolt Hosszú Katinkáról is beszélt.

Hernádi Zsolt emlékeztetett arra, hogy húsz évvel ezelőtt, amikor csatlakozott a Molhoz, elkezdték felszámolni a vállalat sporttulajdonosi kötöttségeit.

“Az én generációm még emlékszik arra, hogy az NB I-ben és az NB II-ben hány olajos csapat volt. Ezek mind a mi tulajdonunkban voltak, és megszabadultunk tőlük, mert a fenntartói felelősséget nem akartuk átvenni. Azt vigye valaki, aki professzionálisan benne van a labdarúgásban, legyen az ő felelőssége az, hogy a csapat mindig jól teljesítsen. Ez nem vállalati felelősség” – fogalmazott Hernádi Zsolt.

“A szponzorálásban részt veszünk, mert még mindig – nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában – a labdarúgás az egyes számú sport. Ha a csapat egy kicsit jól játszik, tömegeket tud bevonzani, és másnap mindenki a munkahelyén erről beszél, tehát a labdarúgásban érdemes ott lenni szponzorkén – mondta a Mol elnök-vezérigazgatója annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet úgy értesült, a jelenleg a Vidi FC-t tulajdonló Garancsi istván megvenné az Újpestet, és ebben az esetben a Mol szponzorból tulajdonossá léphetne elő.

“Mi szponzorok vagyunk, amíg van eredmény, és amikor nincs eredmény, akkor nem leszünk szponzorok.”

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy milyen szponzorációkat, befektetéseket terveznek a jövőben, Hernádi Zsolt elmondta, ez országonként eltérő. Minden országban a vivő sportoknál, így például Szlovákiában, Csehországban a jégkorongnál és labdajátékoknál, Horvátországban szintén a labdajátékoknál, a csapatsportoknál ott a Mol.

“Magyarországon is ott vagyunk a labdarúgás mellett a kézilabdában, és az egyéni sportokban is, ott, ahol kimagasló teljesítményt látunk”

– mondta Hernádi Zsolt. Példaként Hosszú Katinkát említette a Mol elnök-vezérigazgatója. Hiszen, tette hozzá, Magyarországon senkinek a fejben meg sem fordul, hogy nincs mögötte fantasztikus egyéni teljesítmény.

Rengeteg hasonló teljesítményt tud mondani országonként, és mindenütt azt nézik, hogy milyen üzeneteket tudnak küldeni a szponzorációs tevékenységgel. Hernádi Zsolt emlékeztetett arra is, hogy vállalatuk működteti immár tíz éve azt az alapítványt, amely a fiatal sportolók felhozatalát segíti, közülük néhánynak a szponzorációja felnőtt sportolóként is megmaradt, tehát elmondható, hogy egy életpályát tudnak szponzorálni, mindaddig az eredmények jönnek.

A teljes beszélgetést Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával hétfő este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »