Eladták a Zsindexet – Simicska kezébe kerülhetett

2017. április 20-tól a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) nevű szervezet tulajdonába került az Index.hu Zrt. részvényeinek száz százaléka – olvasható a portálon, miután a Magyar Nemzetben és a Hír Televízióban is érdekeltséggel rendelkező Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdont átruházta az MFA-ra.

Az alapítvány célja, hogy „az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen”.

A váltással a zrt. igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, a Magyar Fejlődésért Alapítvány új tagokat nevezett ki Bodolai László ügyvéd, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász személyében, az igazgatóság elnöke Bodolai László lett.

Az igazgatóság újonnan megválasztott elnöke régóta viszi az Index és a korábbi tulajdonos Spéder Zoltán jogi ügyeit.

(MNO)

Frissítés: Simicska bizalmi emberének kezében?

Dr. Nagy Ajtony Csaba Simicska Lajos rokona, egészen pontosan az unokaöccse. A nagyvállalkozó ezzel közvetlen befolyást szerezhet az Index működésében – írja a Híradó.hu.

Hírdetés


Ezt ígérte a G-napon

Simicska Lajos egyik cégének, a Pro-Ráta Holding Zrt.-nek ugyanis 2014 óta opciós joga volt, tehát megvásárolhatta a hírportált. A Magyar Nemzetben és Hír TV-ben is érdekeltséggel bíró cég száz százalékos tulajdonrészt szerzett az Index Zrt.-ben, ezután pedig egy alapítványra ruházta a jogokat.

A magyar médiapiac egyik leghosszabb ideje lebegtetett legendáinak egyike, hogy Simicska Lajosnak meg akarja szerezni Indexet. – erről ír a 444. A cikk szerint ezzel a lépéssel Simicska Lajos régi bizalmi embere került befolyásos pozícióba a hírportálnál. Nagy Ajtony Csaba ugyanis az utóbbi másfél évtizedben a legfontosabb Simicska-cégekben töltött be fontos szerepet.

A Pesti Srácok egyenesen arról ír, hogy a nagyvállalkozó bekebelezte a lapot.

(M1 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »