EL – Fradi-vereség szégyenteljes bírói segédlettel

Kétgólos előnyről kapott ki a Ferencváros

Hiába vezetett két góllal, végül 4-2-re kikapott a Ferencváros dán vendégétől, a Midtjyllandtól a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A zöld-fehérek Botka Endre és Varga Roland góljaival 2-0-s előnyre tettek szert, de Jakob Poulsen büntetőből szépített a szünet előtt, ráadásul Julian Koch kiállítása miatt emberhátrányba került az FTC. A folytatásban a dán csapatkapitány újabb két gólt szerzett szabadrúgásból és 11-esből, így fordított a Midtjylland, amely Paul Onuachu hajrában szerzett találatával jószerivel eldöntötte a párharcot.

A vendégeknél végigjátszotta a találkozót Korcsmár Zsolt.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Dániában.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Midtjylland (dán) 2-4 (2-1)

Groupama Aréna, 8034 néző, v.: Sandro Schärer (svájci)

gólszerzők: Botka (22.), Varga R. (42.), illetve Poulsen (45+1., 61., 67., elsőt és harmadikat 11-esből), Onuachu (90.)
piros lap: Koch (45+1.)
sárga lap: Moutari (64.), Botka (76.), Batik (83.), illetve Drachmann (33.), Dal Hende (60.), K. Hansen (72.), Nissen (75.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gorriarrán, Rui Pedro (Batik, a szünetben), Gera – Varga R., Priskin (Lovrencsics B., 77.), Moutari (Bőle, 70.)

Hírdetés

Midtjylland: J. Hansen – Nissen, K. Hansen (Riis, 74.), Korcsmár, Dal Hende – Poulsen, Sparv, Drachmann (Duelund, 64.) – Hassan, Onuachu, Wikheim (Kroon, 73.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, valamivel veszélyesebb volt a vendég csapat, de igazi ziccer mégis Priskin előtt adódott, aki elügyetlenkedte a lehetőséget. Mindkét együttes ígéretes akciókat vezetett, de összességében a magyar kupagyőztes akarata érvényesült, ez pedig Botka kiváló egyéni akciójának köszönhetően góllá érett. Az FTC egész félidőben nyújtott energikus játékát Varga Roland szabadrúgásgólja koronázta meg, de az öröm nem tartott sokáig, mert Koch szabálytalansága dán 11-est, emberelőnyt és szépítést jelentett.

A folytatásban, létszámfölényt kihasználva, a skandinávok irányítottak, Poulsen pedig előbb szabadrúgásból egyenlített, majd újabb 11-esből fordított. A hátralévő időben a Ferencváros nem roppant össze, emberhátránya ellenére próbálkozott az egyenlítés érdekében. Bőle lövése például a kapufán csattant, ugyanakkor a dánok nem hibáztak a hajrában, így magabiztos előnnyel utazhatnak haza, noha az utolsó pillanatokban ehhez kapusuk bravúrja is kellett.

——————————–

Szenzációs első félidőt ment a Fradi, ugyan volt zavar hátul rendesen, de támadásban hatékonyak, ütősek voltak. Ha Priskin nem lenne teljesen formán kívül, akkor egy 4–0-ra hozhatta volna az első játékrészt az új mezben játszó zöldek. Így kettőt rúgtak, Botka védő létére úgy keresztbe tört és bevágta, hogy Priskin nézhetné egész éjjel az ismétlést. Aztán jött a lassan szokássá váló Varga-szabadrúgás. A fejek között rúgta be a szélső. 2–0.

De a mindent eldöntő, kulcslépést a svájci játékvezető húzta meg: az utolsó percben Koch a kétméteres Onuachu után nyúlt, a spori befújta tizenegyesnek, majd kiállította a németet. Igaz, hogy egy éve eltörölték a tripla büntetést, de lehet, hogy a svájci úr nem frissítette a tudását. Koch igazából el sem érte, de odanyúlt, vagy inkább felé. A tizi is túlzásnak tűnt, a piros lap pláne, azonban ha már lefújta, adható. Rosszindulattal.

Tripla büntetés

Nem kell feltétlenül kiállítani a tizenegyest is összehozó játékost, ha például a szerelési kísérlete a labdára irányul. Ennek megfelelően nem fogják a következő meccsről eltiltani.

Így 2–1-gyel fordultak, ami a dánoknak jó eredmény lett volna, de az emberhátrány miatt már a Fradinak lett jó. A második félidő így aztán már nem volt olyan jó, bekkeltek a hazaiak, próbálkoztak a vendégek. Sikerrel. Poulsen egy szabadrúgást is berúgott, egyenlítettek. Érett a vasasozás.

Meg is jött, kaptak még egy tizenegyest, Poulsen mesterhármasával gyakorlatilag kiesett a Fradi, aligha rúgnak kettőt Dániában Geráék. 2–3. Illetve hármat, mert Onuachu a 90. percben bekotort még egyet, azok után Bőle kapufát lőtt, Batik ziccerét meg kispárgázta a védő. 2–4.

A játékvezető belenyúlt a meccsbe, de azért nem kell egy félidő alatt, illetve 45 perc alatt négyet kapni. Összeomlott a Fradi. Ki is esett.

D__YT20170713038

A ferencvárosi Varga Roland szerezte szabadrúgásból csapata második gólját a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában játszott Ferencváros – Midtjylland mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. július 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »