El akarta kerülni a dugókat, ügyészi megrovást kapott

El akarta kerülni a dugókat, ügyészi megrovást kapott

Branyiczky Márk tűzoltó ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a legenyhébb büntetést kapta.

Műveletirányítókkal figyeltette a forgalmat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója – írja a Lánglovagok.hu tűzoltóportál. A Branyiczky Márk tűzoltó ezredes ellen szolgálati visszaélés bűntette miatt folyó nyomozást megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), a gyanúsított megrovást kapott. Ez a legenyhébb büntetés, az ügyészség szerint a gyanúsított cselekménye csekély fokban volt veszélyes a társadalomra.

Nagy Andrea, a KNYF szóvivője közölte a portállal, hogy Branyiczky az ügyelet információfeldolgozó tevékenységét magáncélra használta fel. A Lánglovagok.hu úgy tudja, hogy az ezredes azért figyeltette a forgalmat az M5-ös autópályán, hogy ne kerüljön dugóba munkába menet és onnan hazafelé.

Hírdetés

Volt más ügye is

Branyiczky egy szombati napon otthonába vitetett tűzoltóautóval egy akkumulátort, hogy azt a gépkocsijába szerelje – az ügyben feljelentést követően nyomozott a KNYF. A szóvivő közlése szerint a nyomozás bebizonyította, hogy az ezredes szolgálati járművébe kellett az akkumulátor, így szolgálati érdekből szállította azt a tűzoltóautó Branyiczky házához. A portál szerint egyébként részben magáncélra is használható autója van minden katasztrófavédelmi igazgatónak.

A tűzoltó ezredes három évre bekerült a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásába, de a portál arról nem tud, hogy lesz-e következménye a megrovásnak Branyiczky munkahelyén, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az ilyen igazgatókat egyébként a belügyminiszter – jelen esetben Pintér Sándor – nevezi ki, megbízásukat is ő vonhatja vissza.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »