EKL: győzelemmel is kieshet a Slovan

EKL: győzelemmel is kieshet a Slovan

A pozsonyi Slovan labdarúgócsapata ma az FC Köbenhavn vendégeként zárja az Európa-konferencialiga csoportkörének küzdelmeit. A szlovák címvédő a továbbjutásért küzd, de az még egy győzelem esetén sem garantált számára.

Id. Vladimír Weiss vezetőedző csapata a 2 helyről várja az utolsó fordulót és jelenleg ugyanannyi pontja van, mint a PAOK Szalonikinek. A görög együttes a gibraltári bajnok Lincolnt fogadja az utolsó fordulóban és mivel a győzelme borítékolható, a Slovannak szintén győzne kell, ha tovább szeretne jutni.

Weissék továbbjutása azonban még egy győzelem esetén sem lesz garantált, hiszen (mivel mindkét PAOK elleni találkozójuk döntetlennel végződött) a pontegyenlőség esetén a gólarány lesz a perdöntő. Az jelenleg ugyan a szlovákoknak kedvez, de ha a PAOK több góllal megszórja a gibraltári kiscsapatot, akkor fordulni fog a kocka…

Hírdetés

„Elszántsággal és reményekkel utazunk Dániába. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de készen állunk megküzdeni a sikerért. Gólt kell szereznünk és győznünk. Tudjuk, hogy mi kell a továbbjutáshoz, de nem figyelhetünk a másik meccsre. Az első egymás elleni mérkőzés megmutatta, hogy van esélyünk a Köbenhavn ellenˮ– érvelt Jurij Medveděv, a Slovan cseh védője a klubhonlapnak..

Dániában akár 100 százalékig is megtelhetnek a stadionok a sporteseményeken, így a nyári Európa-bajnokság egyik helyszínén, a Parken Stadionban remek atmoszféra vár a szlovák címvédőre. A pozsonyiak egyébként hét közben elkezdték az erősítést a tavaszi szezonra, miután leigazolták a kazah Asztana csapatának 28 éves, 44-szeres örmény válogatott támadóját, Tigran Barszegjant.

A konferencialiga csoportkörének első helyezettjei továbbjutnak a nyolcaddöntőbe, míg a csoportmásodikok oda-visszavágós alapú selejtezőt játszanak a nyolcaddöntőbe jutásért az Európa-liga nyolc csoportharmadikjával.

(lz, TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »