Éjjel-nappal dolgoznak a rendőrök, hogy ne szedjen több áldozatot a magyar nyomor

Éjjel-nappal dolgoznak a rendőrök, hogy ne szedjen több áldozatot a magyar nyomor

Ahogy az utóbbi napokban sajnos megszokottá vált, a magyar rendőrök mostanában nem csak a bűnözőket kergetik, a szerencsétlen sorsú honfitársainknak is segítséget kell nyújtaniuk a nagy hideg ellen.

Azért ez is egy különös látlelete az országnak, miközben dübörögve növekszik a dzsídípí, az ország minden részéről érkeznek a beszámolók arról, hogy magyar állampolgárokat kell kimenteni a fűtetlen lakásukból, vagy kell nekik tűzifát hasogatni, hogy túléljék a telet.

Győr:

A Győri Rendőr-főkapitányság járőrei a hétfő esti óráktól a polgárőrökkel közös szolgálatot szerveztek a város rászorulóinak megsegítése érdekében, akiknek meleg teát adtak és tájékoztatták őket, hogy hol találnak melegedőt, ingyenes szálláshelyet.

Szajol:

Szajolban a körzeti megbízottat riasztották, hogy egy idős férfi egyedül van a fűtetlen lakásában: a 71 éves bácsi eddig kályhával fűtött, de kifogyott a gázpalackja és nincs pénze pótolni azt. A rendőr felvette a kapcsolatot az önkormányzattal és segítségükkel a nehéz körülmények között élő bácsi soron kívül összevágott tűzifához és meleg ételhez jutott.

Hírdetés

Orosháza:

A téli hidegben az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei is kiemelt figyelmet fordítanak a veszélybe került emberekre, illetve a külterületen egyedül élő idősekre. Hétfőn is több embert vittek fűtött szállásra, kedd délelőtt pedig az egyik rendőr egyik rendőr meglátogatott egy idős nőt, akit meleg teával kínált és arról kérdezte, hogy van-e szüksége segítségre.

Egercsehi:

A dermesztő hidegben nem volt fűtés egy egercsehi férfi házában, nem rendelkezett tüzelőanyaggal és elegendő élelmiszerrel sem, ezért a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat közösen gondoskodtak az ellátásáról. A körzeti megbízott hideg-meleg élelmet és egy kályhát, míg a polgármester tűzifát ajánlott fel a 33 éves férfinak, aki ennek a segítségnek köszönhetően már meleg helyiségben tölthette éjszakát.

Visonta:

A visontai körzeti megbízotnak egy helyi lakos mondta el, hogy elfogyott az összedarabolt tüzelője, a nagyobb rönköket pedig nem tudja szétvágni. A rendőr felajánlotta a segítségét és felhasogatta a fát, majd bekészítette a lakásba, hogy az egyedül élő nő a hideg napokon továbbra is tudjon fűteni.

A rendőrök kiállása kétségkívül példaértékű, azonban ez a nagy hideg bebizonyította, hogy valóban nem stimmel valami hazánkban, a csillogónak hazudott felszín alatt bizony ott van a magyar nyomor.

(Fotók, vidó: police.hu)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »