Éjfél óta itt vannak a rekordokat döntő készülékek

Magyarországon is kapható már az iPhone 6s és iPhone 6s Plus okostelefon.

Piaci bemutatását követően három nap alatt több mint 13 millió darab iPhone 6s és iPhone 6s Plus okostelefont adott el az Apple, ami új rekord – idézi az MTI a vállalat szeptember 28-ai közleményét. Az értékesítés a cég történetének minden korábbi első hétvégi eladási számát túlszárnyalta – kommentálta a bejelentést akkor Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. A vásárlók különösen nagy lelkesedéssel fogadták a nyomásérzékeny 3D érintőképernyő és az „élő fotó” funkciókat – tette hozzá.

Két évvel ezelőtt az 5S-ből kilenc millió példány fogyott a megjelenéskor – írja a HWSW. Cikkükből kiderül, hogy e hét szombatjától az Apple a közel-keleti országokban indítja be a 6S és a 6S Plus forgalmazását, majd október 16-ától Indiában, Malajziában és Törökországban is kaphatóak lesznek az új készülékek.

A készülék első hazai vásárlója. Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

 

4K videó, 128 GB tárhely

Hírdetés

A nyomás erősségét is érzékelő 3D érintőképernyőn és a fényképeket mozgásba hozó „élő fotó” funkción túl az Apple további újításokat is belepakolt a 6S-be és a 6S Plus-ba, úgy mint a 12 megapixeles hátlapi és az 5 megapixeles előlapi, úgynevezett FaceTime-kamerát, a 4K-s felbontású videofelvételek készítésének lehetőségét, valamint az új A9 chipet, aminek köszönhetően állítólag a processzor teljesítménye 70, a grafikus processzoré pedig akár 90 százalékkal növekedhet. Ezen túlmenőleg a készülék kapható lesz 128 GB-os belső tárhellyel, amire még nem volt példa az Apple-telefonok történetében.

Várakozók. Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

 

A 6S és a 6S Plus közti különbség nem számottevő: utóbbi valamivel nagyobb, kijelzője 4,7 helyett 5,5 hüvelyk átmérőjű, a készülékbe pedig a méretéből fakadóan egy nagyobb akkumulátor is belefért, ezáltal üzemideje hosszabb. Ezen kívül kamerája az automatikus, szoftveres képstabilizáláson túl úgynevezett optikai képstabilizálásra is képes.

Mélyen a zsebbe kell nyúlni

Ami az árat illeti, a 128 GB-os 6S Plus két év hűségidővel, havi húszezer forintos díjcsomagban majdnem 190 ezer forintba kerül, míg egy átlagosnak mondható, havonta négyezer forintba kerülő konstrukcióval 300 ezer forint. Utóbbi csomagajánlattal a kistestvér 6S-ért „csupán” 265 ezer forintot kérnek el. Éjféltől Magyarországon is kapható a készülék.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »