Együttműködési megállapodást kötött Moszkva és Budapest

Együttműködési megállapodást kötött Moszkva és Budapest

A magyar és az orosz főváros közötti, 2019-ig szóló együttműködésről írt alá megállapodást Tarlós István, Budapest és Szergej Szobjanyin, Moszkva főpolgármestere hétfőn Moszkvában, számol be az MTI.

A megállapodás Tarlós beszámolója szerint kiterjed a városüzemeltetés szinte valamennyi területére. Az együttműködés és a konzultáció érinti majd építészetet, városfejlesztést – egyebek között a budapesti szovjet panelekből épített lakótelepek felújítását -, a közlekedés,, a víz- és csatornahálózat fejlesztését, a szennyvíztisztítást, a hulladékgazdálkodást, a szociális kérdéseket, a kis- és középvállalkozások együttműködésének elősegítését, valamint a kulturális szférát és az idegenforgalmat is.

Hírdetés

„A Budapest és Moszkva, illetve a Budapest és Szentpétervár közötti kapcsolatok már évek óta nagyon pozitívan alakulnak. A kölcsönös tisztelet alapján alakítjuk ezeket. Munkatársaink hónapokon keresztül dolgoztak és készítették elő ezt az együttműködési megállapodást Moszkvával” – nyilatkozott a főpolgármester.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »