Egyszerűen telepíthető napelemes rendszert mutattak be

Egyszerűen telepíthető napelemes rendszert mutattak be

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Új, tetőtéri fotovoltaikus megoldást fejlesztett ki a német Wattando startup – számol be a PV Magazine. A rendszer egyszerűen csatlakoztatható a háztartások elektromos hálózatához egy váltakozó áramú csatlakozáson keresztül, az eszköz a meglévő infrastruktúrát használja, és jelentősen csökkenti a telepítési munkát és időt. A 2,46 kilowattos tetőtéri napelem meglévő kábelen keresztül csatlakoztatható anélkül, hogy beavatkozna a meglévő elektromos rendszerekbe. „Ez egyfajta XL-es plug-in napelemes rendszer” – mondta Stefan Ulfert, a cég társalapítója. A vállalat kizárólag a professzionális telepítő cégeket célozza meg megoldásával. Ezek a vállalatok elsősorban a korábban szükséges kábelezési munkák és az otthoni hálózatokba történő bonyolult elektromos integráció megszüntetéséből profitálhatnak. Ez sokak, különösen a bérlők vagy a sorházak tulajdonosai számára jelentős kihívást jelent. „Az energetikai átállás és a szakképzett munkaerőhiány idején a meglévő infrastruktúrákat is ki kell használnunk a gyorsaság és a széles körű részvétel érdekében” – állapította meg Ulfert. „Végül is, miért csak az otthoni tárolórendszerrel rendelkező lakástulajdonosok részesülhetnének például a dinamikus tarifákból, de az a több millió bérelt háztartás nem, amely nem tud új kábeleket fektetni?” – emelte ki.

A rendszer drágább, mint a klasszikus fotovoltaikus berendezések, sok esetben azonban a váltakozó áramú csatlakozás olcsóbban megvalósítható. Azoknak a háztartásoknak, amelyek csak nem invazív megoldással tudják kihasználni a napelem és az otthoni energiatárolás előnyeit, a vállalat technológiája jelentheti az egyetlen lehetőséget.

Hírdetés

A Wattando ilyen esetben nulla betáplálású rendszerekként ajánlja a megoldást. „A mi szempontunkból a mérő cseréje nem lenne feltétlenül szükséges, ha nulla lenne a betáplálás, mert a fizikai vagy számtani nulla beállításával elkerülhető a mérő mögötti betáplálás” – nyilatkozta Klebensberger. „Ami az ügyfél szempontjából fontos, az a kiegyenlítő mérő” – tette hozzá.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »