Egyszerűen megválaszolható kérdést teszel fel a kormánynak, gyalázkodást kapsz vissza

Egyszerűen megválaszolható kérdést teszel fel a kormánynak, gyalázkodást kapsz vissza

A Jobbik elnökhelyettese írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz “Vizsgálták-e, hogy miért sikertelen az eddigi kormányzati családpolitika?” címmel. A jobbikos politikus arra volt kíváncsi, hogy a miniszterelnök szerint “milyen okokra vezethető vissza, hogy az elmúlt 9 esztendő családpolitikai intézkedései láthatóan nem vezettek
eredményre?”

Gyöngyösi emlékeztetett: „az előzetes adatok szerint 2018-ban a születések száma 1,9, a halálozásoké 0,4%-kal kevesebb volt, mint 2017-ben. A természetes fogyás 3,0%-kal, 1203 fővel emelkedett 2017-hez képest. A teljes termékenységi arányszám becsült értéke 1,49 volt, megegyezett a 2017. évivel. A gyermekvállalási hajlandóság tehát nem változott.”

A kormány nevében Rétvári Bence válaszolt, aki minősíthetetlen stílusban kezdett gyalázkodásba, majd öntömjénezésbe.

Az államtitkár szerint Gyöngyösi “idős, cigány és zsidó honfitársainkról, de a magyar fiatalokról is elfogadhatatlan stílusban beszélt, amikor azt mondta, hogy a “magyar fiatal egy szaporítani való haszonállat, amelyet ha jól kitömünk hitellel, akkor prdukálja a szükséges gyerekszámot.” (Gyöngyösi valójában épp a kormány hozzáállásáról beszélt: „Csomagolhatják bárhogy, a színes papíron átsejlik, mit is gondolnak önök rólunk, magyarokról. A magyar fiatal egy szaporítani való haszonállat, amit ha kitömünk hitellel, akkor produkálja a szükséges gyermekszámokat.”)

Hosszas személyeskedés után Rétvári nagy nehezen a lényegre tér: az 1,49-es arányszám stabilizálódott, amely “jelzi, hogy nemcsak egyszeri, esetlegesen bekövetkező hirtelen változás történt”. Az államtitkár szerint ez az adat mintegy ötödével magasabb a 2010-es 1,25-ös arányszámhoz képest, ami mutatja “a családok érdekében meghozott intézkedések eredményét.”

Hírdetés

Sőt, mint kiderült – legalábbis Rétvári Bence szerint – a házasság intézménye ma virágkorát éli, mivel 1995 óta nem kötöttek annyi házasságot, mint az utóbbi években. 

Gyöngyösi szerint viszont “ezúttal sem a konkrét (KSH által közzétett tényadatokon alapuló) kérdéseket válaszolták meg, hanem semmitmondó politikai panelekkel igyekeztek elterelni a lényegről a figyelmet, ráadásul még ezt is a valóságot meghamisítva teszik. A tények azonban ettől még tények maradnak.”

A Jobbik elnökhelyettese emlékeztetett: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2010-ben 90 350 gyermek született, míg 2018-ban 89
800. Jóllehet egyik szám sem szolgálhat megelégedésünkre, azért az kellően érzékelhető, hogy nemhogy kedvező irányú elmozdulás nem történt, hanem tényszerűen csökkent az élveszületések száma.

Gyöngyösi ezért az “érdemi válasz hiján” ismét feltette a kérdést.

Kérdés, hogy milyen gyalázkodást találnak ki válasz gyanánt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »