Egyszerűen átgyalogoltak Hegyeshalomból Ausztriába

Elindult gyalog mintegy 150-200 migráns a hegyeshalmi vasútállomásról a település kerékpárútján az 1-es úton lévő régi kishatárátkelőhöz – erősítette meg Hegyeshalom polgármestere szerda délután az MTI információit. Délután négy fele átértek, ahol már várták őket az osztrákok.

Szőke László elmondta, feltételezése szerint a bevándorlók nem akarják megvárni az Ausztria felé tartó következő vonatot, ezért indultak útnak. A csoportban gyerekek is vannak, a határt körülbelül fél óra alatt el tudják érni – tette hozzá.

Hírdetés

Korábban az M1 aktuális csatorna számolt be arról, hogy korlátozott számban felszállhattak a bevándorlók a budapesti Keleti pályaudvarról Bécsbe, illetve Németországba induló nemzetközi vonatokra, ám Hegyeshalomban előfordult, hogy le kellett szállniuk, hogy elférjenek a köztes állomásokon felszálló utasok.

Az M1 tudósított arról, hogy a migránsok átértek Ausztriába, és onnan Nickelsdorfba viszik őket, ahol egy csarnokban megpihenhetnek. Azt viszont már nehezére esett megemlíteni az MTI-nek, hogy Nickelsdorf magyarul Miklóshalma.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »