Egyszerűbb lesz napelemet használni a háztartásokban egy holland fejlesztésnek köszönhetően

Napelem rendszerrel vehetjük fel a harcot az elszálló villanyárakkal szemben. Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A napelemek segítségével a lakosság rengeteg energiát, ezáltal pedig pénzt spórolhat meg. A rendszerek hátulütője ugyanakkor, hogy az adott háztartás szempontjából energia veszhet el, amikor a fel nem használt áramot a hálózatba táplálják. Ezen a problémán segíthetnek a különböző otthoni akkumulátorok, amelyek képesek elraktározni az energiát későbbi felhasználásra. A kapcsolódó technológia folyamatosan fejlődik, és egyre több lehetőség érhető el. A Charged holland startup a közelmúltban egy 5 kilowattórás tárolási kapacitású, 2 kilowatt névleges teljesítményű lítium-vas-foszfát akkumulátort fejlesztett ki – írja a PV Magazine. A Sessy (Smart Energy Storage System) nevű berendezést egy közösségi finanszírozási kampány révén tudják piacra dobni.

„A váltóáramú akkumulátor egy hat egységből álló elrendezésbe helyezhető, így 30 kilowattórás tárolókapacitás és 12 kilowattos teljesítmény érhető el” – mondta Roeland Nagel, a vállalat társalapítója. Mint hozzátette, az eszköz a lakossági napelemes rendszerekhez tartozó inverter és a fő biztosítékdoboz közé telepíthető.

Hírdetés

Maga az akkumulátor 40-szer 50-szer 20 centiméteres, és 45 kilogrammot nyom. Névleges feszültsége 48 volt, és kétirányú, közvetlenül a hálózatra köthető inverterrel van felszerelve. „Az akkumulátor csatlakoztatható a wifihez, hogy hozzáférjen a felhő algoritmusához, amely optimális merítési stratégiát biztosít a dinamikus energiaszerződésekből származó megtakarítások és bevételek maximalizálása érdekében” – emelte ki Nagel. Mint hozzátette, a rendszer figyelembe veszi a napsugárzásra és fogyasztásra vonatkozó előrejelzéseket, valamint az áramárakat, hogy kiszámítsa a töltés és merítés optimális időpontját.

Az akkumulátor és az inverter oda-vissza hatékonysága teljes terhelés mellett 88 százalék körül mozog. A termék tízéves garanciával kapható, és állítólag 6 ezer cikluson keresztül képes a stabil működésre. A Sessy a Charged aldelsti létesítményében fogják gyártani. A cég azt tervezi, hogy finanszírozási projektek segítségével növeli majd a tőkét.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »