Egyszeri hozzájárulással kívánják praxis indítására motiválni az orvosokat

Egyszeri hozzájárulással kívánják praxis indítására motiválni az orvosokat

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat idén is fejleszteni kívánja területén az egészségügyi hálózatot, összesen 200 ezer eurós támogatással. Motivációs programjának célja az egészségügyi ellátás színvonalának és hozzáférhetőségének javítása, továbbá az általános orvosi ellátásban esedékessé vált generációváltás zökkenőmentessé tétele. Erről az önkormányzati hivatal sajtóosztálya tájékoztatott.

„Megyénkben hosszú ideje nő az orvosok átlagéletkora, folyamatos az elöregedés. A felnőtteket ellátó általános orvosok átlagéletkora 56 év, a gyermekorvosoké pedig jelenleg 63 év. Ezért is döntöttünk úgy, hogy továbbra is igyekszünk támogatással ösztönözni a fiatal orvosokat, hogy kezdjenek nálunk praktizálni, mely célra összesen 200 ezer eurót szánunk. A hozzájárulás rendelő létesítésére vagy felszerelésére, illetve rezidens orvosok fizetésére fordítható, akik általános orvosi szakvizsgájukra készülnek“ – közölte Jozef Viskupič megyeelnök.

Hírdetés

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat jelenleg egyszeri hozzájárulást nyújt a szakvizsga megszerzését követően általános és gyermekorvosoknak új rendelő létesítésére (úgynevezett zöldmezős beruházás) maximum 20 ezer euró értékben.
Korábbi orvostól átvett rendelő esetében ez az egyszeri támogatás maximum 15 ezer euró lehet.

A támogatásra szóló kérvényeket elektronikus úton kell benyújtani, elbírálásuk folyamatosan zajlik. A kérvényező lehet jogi vagy fizikai személy, illetve vállalkozó is, aki a megye közigazgatási területén egészségügyi szolgáltatást nyújt.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »