Egyszer is ritka, nemhogy duplán – két elképesztő gól tegnap estéről – videó

Egyszer is ritka, nemhogy duplán – két elképesztő gól tegnap estéről – videó

Az egyikért a Bayern München és egyik játékosa lehet hálás Fortunának, a másik miatt a PAOK játékosa és csapata átkozhatja ugyanőt.

A Német Szuperkupáért a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és a Borussia Dortmund csapott össze. A mérkőzés az előbbi csapat 3-2-es diadalával zárult, de nem akármilyen módon. A meccsről részletesen itt írtunk, de a 2-2 utáni, döntő gól megér egy külön misét. Ekkor ugyanis egy támadásban Joshua Kimmich előbb Lewandowskinak passzolt, majd visszakapta tőle a labdát, amit elsőre Hitz kapusba lőtt. Utána azonban a kipattanó labda a lábára, onnan pedig egy mozdulat után a kapuba penderült – olyan hihetetlen módon, hogy muszáj többször is megnézni a vonatkozó részt az alábbi összefoglalóban.

A találat révén eldőlt, hogy 1987, 1990, 2010, 2012, 2016, 2017 és 2018 után nyolcadszor is a Bayern München a Német Szuperkupa győztese.

Hírdetés

Szerda este azonban trükkös kedvében lehetett Fortuna, született ugyanis még egy, némileg hasonló gól a PAOK-FK Krasznodar összecsapáson, amelynek tétje a Bajnokok Ligája csoportkörébe való bejutás volt. Az első találatra a 73. percig várni kellett, ám ekkor nem mindennapi dolog történt: Giannis Michailidisz egy sarkazással akart menteni a görög kapu előtt, ám a háta mögött a sarkával elrúgott labda egy perdülettel a kapuban termett – akár az év öngólja is lehet még ebből.

A visszavágó mérkőzést 2-1-re az oroszok nyerték és így kettős győzelemmel továbbjutottak a BL csoportkörébe.

Nyitókép: Pixabay

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »