Egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy hirtelen mi vagyunk kisebbségben a saját kontinensünkön – rövid lapszemle

Orbán: Egy politikus, aki patrióta módon kezel minden hazai és globális ügyet – egy patrióta európai politikus

Orbán Viktor a Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent cikkében a kialakult helyzetért az Európai Unió elhibázott bevándorlási politikáját hibáztatja. Szerinte felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva az életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt.

Ha Európa nem tér vissza a józan ész útjára, akkor egy sorsdöntő küzdelemben fog alul maradni.
Arról is beszélt, hogy egyre nő azoknak a száma, akik nem háborús övezetből, hanem a jobb élet reményében indulnak Európa felé, és minden olyan magatartás, amely a befogadásukkal kecsegteti őket, felelőtlenség. Ha az unió vezetői nem hagynak föl ezzel a politikával, tízmilliók fognak megindulni Európa felé.

Hírdetés

Helyre kell állítani Európa külső határainak védelmét, mert ha mindenkit beengedünk, az a kontinensünk végét jelenti.

Orbán Viktor szerint erkölcsileg, emberileg az a helyes, ha a migránsoknak azt mondjuk: kérjük, ne gyertek, Törökország biztonságos, Szerbia biztonságos, maradjatok ott, az út kockázatos, és nincs garancia arra, hogy befogadnak.

Hangsúlyozta: az Európai Unió csak akkor tudja megvédeni a határait, ha abban erőt mutatunk, különben sok tíz millió ember érkezhet Európába.
Megjelennek ugyanis azok a bevándorlók, akik nem háborús övezetből jönnek, Pakisztánból, Bangladesből, Nigériából, Maliból, és korlátlan utánpótlás van.

Egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy hirtelen mi vagyunk kisebbségben a saját kontinensünkön.
Magyar Idők


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »