Egyre többen másznak át a déli határkerítésen – és most is marad a pisztoly a tokban

A határzár életbe lépése óta eddig már több mint ezer migránst ítéltek el a kerítés átmászása miatt az Index összesítése szerint. Január közepe óta megint növekedni kezdett azoknak a száma, akik a kerítésen át próbálnak bejutni az országba. A legtöbbjüket 1-2 évre kiutasították Magyarországról, de vannak, akikre felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki.

Magyar Menedék - Badiny

Hírdetés

Az Index bírósági közlemények alapján készített egy összesítést a határzár tiltott átlépése miatt indult ügyekről. Ebből kiderül, hogy a jogi határzár életbe lépése óta már több mint ezer migránst ítéltek el. Közülük a legtöbbet 1-2 évre kiutasították Magyarországról, de voltak, akik felfüggesztett szabadságvesztést kaptak, vagy hosszabb időre utasították ki őket. Néhányan letöltendőt is kaptak, akik nem csak átlépték, de meg is rongálták a határzárat.

A határzár életbelépését követő pár hét után viszonylag kevés, átlagosan heti tíz-húsz ilyen eljárás indult, viszont január közepe óta ismét egyre többen kötnek ki a bíróságon a határzár tiltott átlépése miatt. Az utóbbi három hétben átlagosan heti hetven főre nőtt ez a szám.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »