Egyre többen költöznek haza Angliából

Egyre többen költöznek haza Angliából

A brit font 20 százalékos gyengülése miatt jelentősen csökkent a kinti dolgozók megtakarításának forintban számolt értéke.

Elektronikus vagyon

Elektronikus vagyonbevallást tenne kötelezővé a Jobbik a politikusoknak és családtagjaiknak. Az ellenzéki párt szerint így könnyebben lehetne követni a képviselők és környezetük gazdagodását. Az új rendszerben a miniszteri és kormánybiztosoknak is kötelező lenne színt vallani vagyongyarapodásukról.

„Mivel a politikusok részéről sajnos egy elburjánzott szokás az, hogy a házastárs vagy más közeli hozzátartozójuk nevére írják vagyonuk egy részét, ezért az átláthatóság szükségessége miatt szeretnénk azt, hogy ha a családtagok nyilatkozata is nyilvános lenne” – mondta el Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője.

Angliai magyarok

Az Egyesült Királyságban dolgozó magyarok közül egyre többen költözhetnek haza. A Concorde alapkezelő prognózisa szerint a brit font 20 százalékos gyengülése miatt jelentősen csökkent a kinti dolgozók megtakarításának forintban számolt értéke. Ráadásul amíg Angliában a britek uniós kilépése gazdasági stagnálást hozhat, addig Magyarországon a GDP és a reálbérek is stabilan emelkednek.

Ipari termelés

Hírdetés

Továbbra is a járműgyártás húzza az ipart. Több mint 11 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban az egy évvel korábbi időszakhoz képest – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Ez tavaly március óta a legnagyobb növekedés. A termelés az előző hónaphoz képest is közel 2 százalékos bővülést mutat.

Samsung

A Samsung 4,7 milliárd dolláros veszteségre számít a  Galaxy Note 7 gyártásának leállítása miatt. Az augusztusban bemutatott csúcskategóriás mobiltelefon akkumulátora robbanásveszélyes, a problémát pedig a szervizelés sem oldja meg. Veszteséges így se lesz a cég, de a várható profit mértékét 2 milliárd dollárra módosították az eredeti 7 milliárdról. A Samsung részvényeinek árfolyama 2 nap alatt majdnem 10 százalékot esett, így nagyjából 20 milliárd dollárral csökkent a vállalat értéke.

BUX

Mínuszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe közel 0,3 tizedszázalékos csökkenéssel, 28 396 ponton fejezte be a kereskedést szerda délután.

Gyengült a forint

Kis gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, a közös uniós valutát a 305-es szint alatt jegyezték. A svájci frankot 280, a dollárt 277 forintért adták a bankközi kereskedelemben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »